Alex Ferguson 2013

Ferguson: Mojs mora da sačuva harmoniju Junajteda

Legendarni trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da šef stručnog štaba „crvenih đavola“ Dejvid Mojs mora da sačuva „harmoniju“ u klubu u teškim trenucima. 
-Samo tri stvari su najvažnije kada radite sa trenerskim osobljem – radna etika, lojalnost i filozofija. Svi moraju da ‘pevaju’ istu pesmu, bez obzira da li im melodija odgovara ili ne. Važno je da se ljudi u timu slažu sa šefom stručnog štaba i stilom njegove igre – rekao je Ferguson, a prenose britanski mediji. 
Ferguson, koji je bi prepoznatljiv po tome što se igračima unosio u licu i vikao na njih posle loše igre na terenu, kazao je da je mora da primiri svoju narav, kako bi udovoljio krhkoj prirodi novoj generaciji fudbalera.
-Igrači sa kojima sam sarađivao pred kraj karijere mnogo su labilniji i osećajniji od onih pre trideset godina. Time ne mislim ništa loše, oni jednostavno dolaze iz boljih životnih okolnosti i nisam mogao da reagujem temperamentno kao nekada ranije, na početku svoje karijere – kazao je Ferguson i dodao da je veoma bitno inspirisati fudbalere.
Aktuelni prvak Engleske, Mančester junajted u Premijer ligi posle sedam kola zauzima deveto mesto sa 10 bodova.

Povezana vest:  Bejl: Najviše mi se sviđa španski fudbal