Barselona remizirala sa Osasunom, pobede Reala i Sosijedada

Fudbaleri Barselone remizirali su danas sa Osasuonom bez golova, dok je Real Madrid pobedio Malagu sa 2:0, a Real Sosijedad na gostovanju slavio protiv Valensije sa 2:1, u utakmicama devetog kola španske Primere. Barselona je protiv Osasune imala potpunu terensku inicijativu i posed lopte od čak 75 odsto, ali ipak nije uspela da postigne gol.
Katalonci su do 68. minuta na terenu bili bez svog najboljeg igrača Lionela Mesija, ali i po njegovom ulasku u igru, nisu uspeli da postignu gol, pa su tako u devetom kolu prekinuli seriju od osam uzastopnih pobeda od početka prvenstva.
Barselonin najveći rival, madridski Real, kod kuće je bio bolji od Malage. Strelci za „kraljevski“ klub bili su Anhel Di Marija u 46. minutu i Kristijano Ronaldo u 90. iz jedanaesterca. 
Ekipa Miroslava Đukića, Valensija, pretrpela je četvrti poraz u šampionatu, pošto su na stadionu „Mestalja“ izgubili od Real Sosijedada, koji je tako upisao prvu pobedu polse osam takmičarksih neuspeha. 
Golove za Sosijedad postigli su Antuan Grizman u 41. minutu i Ruben Pardo u 59. Strelac za Valensiju bio je Dorlan Pabon u 90. Kasnije večeras Espanjol će dočekati Atletiko Madrid.

Povezana vest:  Gvardiola svoju budućnost vidi u Barseloni