vladimir stojkovic par voj

Stojković: Možda sledeće godine postanem rekorder

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da mu je čast što brani boje nacionalnog tima i da je ponosan što će na meču protiv Rusije obući državni dres jubilarni 50. put.
Najbolji fudbaleri Srbije odradili su danas prvi trening u Dubaiju, gde se u petak u prijateljskoj utakmici sastaju sa selekcijom Rusije, koja je izborila direktno učešće na prvenstvu sveta sledeće godine u Brazilu.
ćZa mene je velika čast da branim boje reprezentacije i na broj 50 moram da budem ponosan. Da nije bilo onih incidenata, sada bih imao skoro 70 nastupa. Nije mala stvar prestići jednog Šoškića i sada mi ostaje da dostignem još jednu legendu našeg fudbala, Vladimira Bearu – izjavio je Stojković za sajt nacionalnog saveza.
Čuvar mreže Partizana naveo je da mu nedostaje još sedam utakmica i da bi već sledeće godine mogao da postane rekorder kao golman sa najviše igara za državni tim. 
-Rusija je veliki izazov, poseduju sjajne individualce i možda nam je ovo i najjača provera u poslednjih nekoliko godina. Volim da se merim sa najboljima, tako da ću i u petak imati ogroman motiv. Selektor nam je već ukazao na neke njihove mane i pokušaćemo da ih iskoristimo – kazao je Stojković.
Selektor Siniša Mihajlović dozvolio je danas svojim pulenima da duže odspavaju, a pre polaska na trening imali su video analizu nekih utakmica ruske reprezentacije.
Defanzivni igrač sredine terena Radosav Petrović smatra da je predstojeći susret prilika da Srbija nastavi seriju dobrih igara. 
-Ništa lepše nego kada uđete u pobednički niz i nema razloga da ga prekinemo protiv Rusije. Značajno smo dobili na samopouzdanju, što se najbolje videlo u Jagodini protiv Makedonije. Ovo je lepa prilika da ispravimo neke stvari koje nisu funkcionisale na prethodnim utakmicama. Mlada smo ekipa i mislim da u svakoj liniji tima ima prostora za napredak – rekao je fudbaler turskog Genčlerbirligija.
On je podsetio da su reprezentativci retko zajedno i istakao da je svaki trening dragocen za dodatno uigravanje.
-Protiv Rusa smo već igrali pre tri godine, sada su još jači. Dobro ih poznajemo i nema razloga za bilo kakav strah. Nikome ne pretimo, ali znamo svoje kvalitete i ulazimo u utakmicu da se nadigravamo. Pokušaćemo da ulepšamo Stojkovićev jubilej i da ostanemo bar neporaženi – poručio je Petrović.
Prvotimac Tventea Dušan Tadić smatra da će meč sa Rusijom i četiri dana kasnije sa „novinarskom selekcijom“ u Užicu biti dve lepe provere.
-Rusi su veoma jaki i važe za favorite i na Mondijalu. Biće izazov da vidimo gde se nalazimo u poređenju sa najboljima. Teško se diše u Dubaiju zbog velike vlažnosti vazduha, zato je dobro što smo došli ranije da se naviknemo i spremni dočekamo duel u petak. Mislim da je selektor namestio ekipu na poslednjih nekoliko utakmica i da sada sve mnogo bolje funkcioniše – konstatovao je Tadić.
Prijateljska utakmica između reprezentacija Srbije i Rusije igra se u petak na stadionu Al Vasl, a pored čelnika FSS Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića meču će prisustvovati i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

Povezana vest:  Van der Vart propušta SP zbog povrede