vojvodina pozdrav

KUP SRBIJE

Vojvodina srušila Zvezdu i prošla u polufinale Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su večeras u Beogradu, u poslednjoj utakmici četvrtfinala, savladali ekipu domaće Crvene zvezde sa 3:1. Novosađani su ostvarili veliki uspeh i sačuvali tradiciju dobrih igara na Marakani. Crvena zvezda, naime, nije pobedila Vojvodinu na domaćem terenu još od marta 2010. godine.
Večerašnji susret protekao je u nadmoćnijoj igri crveno-belih, ali su ih gosti nadmudrili. Vešto su se branili, a potom hitrim kontranapadima stvarali šanse i pretili golmanu Bajkoviću.
Vojvodina je zreliju igru krunisala već u 11. minutu prek bivšeg napadača domaćih Kaluđerovića, Alivodić je lepim golom petnaestak minuta nakon odmora povisio na 2:0, a kada je nešto kasnije pogodio i Škuletić sve je bilo gotovo.
Crvena zvezda se oprostila od takmičenja za kup utešnim golom Mrđe, a Vojvodina je prošla među četiri najbolja potpuno zasluženo.
Večerašnji rivali sastaju se ponovo već za tri dana, kada prvenstvenom utakmicom 15. kola, takođe u Beogradu, zatvaraju jesenju sezonu u Superligi Srbije. 
Crvena zvezda – Vojvodina 1:3 (Mrđa 73 – Kaluđerović 11, Alivodić 58, Škuletić 71)
Odigrano ranije danas:
Jagodina – Donji Srem 4:1 (Lepović 11, Pešić 13, 31, 33 – Čordašić 68. penal)
Spartak – Partizan 2:0 (Šarac 11, Nosković 15)
Sloboda – OFK Beograd 0:2 (Ješić 27, Čavrić 82)

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LE, Rad domaćin Olimpijakos Volosu, Vojvodina gost Vaduzu