400-koktelDžajić: Možemo biti zadovoljni, cilj je titula

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da može biti zadovoljan bodom zaostatka za Partizanom u jesenjem delu prvenstva, ali da je cilj crveno-belih titula i plasman u Ligu šampiona.
-Možemo biti zadovoljni jer smo sve radili u letu. Ovim plasmanom i bodom zaostatka možemo biti zadovoljni. Naravno, Crvena zvezda neće nikada biti zadovljna ako je Partizan ispred nje, ali u ovom trenutku sa bodom razlike i velikim izgledima da na proleće igramo važnu ulogu, moramo biti zadovoljni – rekao je Džajić novinarima na stadionu Zvezde na koktelu povodom obeležavanja 22. godišnjice od pobede nad ekipom Kolo-kolo, u finalu svetskog klupskog prvenstva.
Jesenji deo šampionata završen je juče, Zvezda je druga na tabeli sa 32 boda, bodom manje odPartizana.
Džajić je rekao da je Zvezdino osvajanje titule evropskog i svetskog šampiona najveći uspeh srpskog fudbala.
-Naravno da se uvek rado sećam tog dana i dobro je što Zvezda to obeležava. To je najveći uspeh srpskog fudbala sa željom da Zvezda u neko dogledno vreme pokuša da ponovi taj podvig. Nije mala stvar osvojiti tutulu prvaka sveta u tako jajkoj konkurenciji u kojoj je Zvezda bila – rekao je on.
-Činjenica je da je mnogo toga promenjeno u društvu i srpskom fudbalu. Zvezda mora naći put da dođe do toga da igra u Evropi. To je prevashodni cilj i to nije neostvarivo. Možda ćemo već sledeće godine igrati u Ligi šampiona, to je želja svih u klubu. Moramo da napravimo dobar tim, dominantan u našem fudbalu, a onda iz godine u godinu da pokušamo da što više napredujemo u Evropi – rekao je Džajić.
Džajić je istakao da ga je iznerviralo što su pojedini igrači tražili raskid ugovora i dodao da klub neće pobeći od obaveza.
-Niko nije bio neupućen da je klub u velikim problemima, igrači takođe. Iznerviralo me je što su igrači u poslednjoj nedelji podnosili zahtev za raskid ugovora. To nije bilo potrebno, moglo je da se sačeka desetak dana. Oni imaju ta prava, ali ne volim da nas dovode u tešku situaciju, da se borimo i sa protivnikom na terenu, Vojvodinom, koja je u našim uslovima jedna od najboljih ekipa – rekao je on.
-Mogli su da sačekaju da to rešimo i zato tim igračima nema mesta u Crvenoj zvezdi. Svi koji ne žele, neka od januara dođu u klub i da nađemo zajedničko rešenje. Oni su svesni da mogu da napuste Zvezdu i odluka neće biti na nama nego na njima. Zvezda neće pobeći od obaveza iz ugovora, to će se poštovati, ali takvim igračima neće biti mesta u klubu – dodao je Džajić.
Predsednik crveno-belih rekao je da je trener Slaviša Stojanović radio pod velikim opterećenjem i da će on nastaviti da radi.
-Sve informacije o treneru i igračkom kadru dobićete narednih dana. Nepravda je kada je on u pitanju, mnogo toga mu stavljano na teret, radio je pod velikim opterećenjem, izdražao je veliki teret i breme. Ali svi koji su radili i koji ce raditi susretaće se sa takvim problemom – kazao je on.
-Stojanović će nastaviti da radi, mi ćemo imati sednice UO i donosićemo odluke, ne samo kada je u pitanju trener, ima još mnogo važnih stvari koje bismo trebali da rešimo – dodao je Džajić.
On je istakao da će zvezda na prvi deo priprema ići na Kopar i „da će morati da se obave jače pripreme, da svi igrači počnu u isto vreme, kako bi ravnopravno konkurisali za titulu, što je prevashodni cilj“.
-U poslednje vreme često sam razgovarao sa igračima. Pokušćemo da ispunimo sve što smo obećali. Moraju dobro da se odmore i pripreme za nastavak sezone – rekao je Džajić i dodao da bi sednica UO trebalo da bude održana sutra ili u utorak.

Povezana vest:  Druga pobeda Partizana od početka priprema