bundes liga 5 kolo mikecMikec pobedio Zlatića u Bundes ligi

U jednom od derbiju petog kola Budnes lige – grupa „Jug“ u disciplini vazdušni pištolj Kelhajm, u kome gađa Damir Mikec, savladao je sa 4:1 Minhen čiji je član Andrija Zlatić bronzani sa OI u Londonu prošle godine. U direktnom okršaju Mikec je sa 382:380 bio bolji od Zlatića. Kelhajm je bio ubedljiv i u broju krugova 1.886:1.868.
U četvrtom kolu Bundes lige, srpski olimpijci imali su polovičan učinak – Damir Mikec u Kelhajmu je pobedio i doneo poen ekipi, dok je Zlatić u Minhenu poražen. Kelhajm iz Gmunda je osvojio bodove protiv Grosatigena 3:2. Mikec je sa 385:366 savladao Tobiasa Stenbergera i doneo važan bod svom timu za ukupnu pobedu. Minhen je gostovao Etlingenu i slavio sa 4:1. Zlatić se namerio na Islanđanina Asgiera Suigurgeirsona i izgubio sa 391:380 krugova.
U vođstvu posle pet kola je Valdenburg sa 10 bodova (bez poraza). Kelhajm je drugi sa osam (četiri pobede) a Vilm am Rajn i Minhen su treći i četvrti sa po šest bodova (tri pobede).
U grupi „Sever“ Fardorf, za koji gađa Zorana Arunović (ovo kolo je preskočila zbog „Trofeja Mladosti“ u Zagrebu) je u četvrtom kolu na gostovanju pobedio Zilfeld sa 3:2 dok je kod kuće ubedljivo poražen od vodećeg Kriftela sa 5:0. Kriftel, Basum, Olimpija Berlin i Broisted imaju po osam bodova. Fardorf je sedmi sa dva boda.

Povezana vest:  Bobana Veličković Momčilović treći put šampion Evrope!