Alex_FergusonKo će zameniti Fergusona!?  

U Mančester junajtedu dali su se u potragu za sledećim trenerom, nakon što je Ser Aleks Ferguson saopštio čelnicima kluba “Još jedna sezona i odlazim!”. Škotlanđanin će napustiti klupu “crvenih đavola” na leto 2011., šest meseci pre njegovog 70. rođendana a izvor sa Old Traforda tvrdi da o njegovoj zameni tek treba da se odluči.
U Junajtedu se razmatraju različite opcije za Fergusonovog naslednika, a on sam će imati uticaja na konačnu odluku. Za sada je favorit Žoze Murinjo, koji trenutno vodi milanski Inter. Međutim, u klubu postoje i oni koji nisu ubeđeni da je Portugalac najbolje rešenje. S jedne strane, bivši menadžer Čelsija je na putu da postane rekorder po broju osvojenih titula a sa Interom bi mogao da stigne i do finala Lige šampiona ove godine. S druge strane, on bi bio kratkoročno rešenje, pošto važi za trenera koji je uvek u potrazi za novim izazovima. Ferguson je u proteklih 25 godina izgradio imperiju na Old Trafordu tako da bi idealan kandidat za njegovog naslednika bio neko ko bi se duže zadržao na toj poziciji i pružio stabilnost klubu.
Murinjo upravo završava drugu sezonu u Interu i razmišlja o odlasku. On želi da okuša sreću u Španiji, zato što mu je jedna od najvećih ambicija da osvoji trofej u tri najveće lige u svetskom fudbalu. Murinjo je odlučan da dokaže onima u Barseloni koji ga podrugljivo nazivaju “Prevodilac” (iz vremena kad je bio asisten Bobiju Robsonu u tom klubu) da poseduje sve potrebne kvalitete da osvoji špansku ligu. Pored Murinja, u Mančesteru razmišljaju i o treneru Barselone Pepeu Gvardioli kao potencijalnom Fergusonovom nasledniku, a kao rešenja pominju se i Fabio Kapelo, Gus Hidink, Martin O’Nil i Arsen Venger.

Povezana vest:  Dunga objašnjava poraz virusom