branislav ivanovic vs city

Čelsi pobedio Mančester siti, Ivanović strelac

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas u gostima Mančester siti sa 1:0 u poslednjoj utakmici 24. Kola engleske Premijer lige. Londoski klub je tako ovom pobedom na stadionu Etihad prekinuo seriju Sitija od 11. uzastopnih trijumfa na svom terenu. 
Gol odluke u derbiju 24. kola postigao je srpski reprezentativac Branislav Ivanović u 32. minutu. Posle kontranapada „plavaca“ i šuta Ramiresa lopta se odbila do ivice šesnaesterca, a na nju je natrčao Ivanović i slabijom levom nogom poslao loptu u desni ugao golmana Džoa Harta. 
Čelsi je prednost mogao da duplira u samoj završnici prvog poluvremena, kada je Samjuel Eto pogodio prečku sa oko sedam metara. Na početku drugog dela utakmice Čelsi je ponovo mogao da dođe do gola, a ovaj put Nemanja Matić je uputio šut sa oko 25 metara, ali nije imao sreće, pošto je pogodio raklje. 
Fudbaleri londonskog kluba do kraja meča još jednom su pogodili okvir gola. Tim Kejhil je u 67. minutu posle kornera pogodio stativu. Siti je do kraja meča zaustavio napade ekipe Žozea Morinja, u uspostavio ofanzivnu igru, međutim, izabranici Manuela Pelegrinija nisu ozbiljnije pripretili golu Petera Čeha iz igre. 
Najbolju šansu za izjednačenje imao je David Silva u 73. minutu, kada je iz slobodnog udarca uputio sjajan šut pod prečku golmana Čelsija, ali je Čeh odlično odreagovao i poslao loptu u korner. Meč na stadionu Etihad obeležio je nastup četvorice srpskih igrača. 
Za Mančester svih 90 minuta odigrali su Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić, dok su u dresu Čelsija nastupili Ivanović i Matić. Čelsi se ovim trijumfom izjednačio na drugom mestu Premijer lige sa Mančester sitijem, pa tako obe ekipe posle 24 utakmice imaju 53 boda, dva manje od lidera Arsenala. 

Povezana vest:  Murinjo: Možda vas sve iznenadim sledeće sezone