partizan novi pazar

Njeguš: Hladnom glavom do bodova protiv Partizana

Trener Novog Pazara Zoran Njeguš rekao je danas da će njegovi fudbaleri „hladne glave“ dočekati utakmicu sa Partizanom u 16. kolu Super lige Srbije, kao i da će strpljivom igrom pokušati da osvoje bodove.

-Brzo je prošlo vreme od starta priprema i prvi ispit nije nimalo lak. Sutrašnji meč dočekujemo hladne glave i na terenu ćemo opravdati poverenje navijača. Igraćemo strpljivo, a rivala ne želim da potcenim ili precenim. Izgaraćemo do poslednjeg atoma i pokušati da se radujemo zajedno – rekao je Njeguš novinarima na Gradskom stadionu. 
Fudbaleri Novog Pazara sutra od 13.30 na svom stadionu igraju protiv Partizana utakmicu 16. kola Super lige Srbije. Novi Pazar je šesti na tabeli sa 24 boda, dok je Partizan na vodećoj poziciji sa devet bodova više. 
-Pokušaćemo da ponovomo jesenje rezultate i budemo konkurentni za četvrto mesto i plasman u Evropu. Što se urađenog posla tiče, sad je kasno da se priča jesam li zadovoljan ili nisam. Utakmica je za 24 sata, nastavljamo prvenstvo s tim što imamo, a ja verujem u ove igrače – kazao je Njeguš. 
On je dodao da će posle popodnevnog treninga odrediti sastav za Partizan, a od igrača neće moći da računa jedino na Bojana Đorđevića zbog žutih kartona. 
-Baratam sa 12, 13 imena, a još nisam siguran da li ćemo igrati sa jednim ili dva isturena igrača. Moja vizija je da svi napadamo i svi se branimo. Što se rivala tiče, dobro su se pojačali. Tokom priprema igrali su u sistemu 4-4-2, sa (Petrom) Škuletićem i (Dankom) Lazovićem u špicu – rekao je Njeguš. 
-Ne znam da li će kolega (Marko) Nikolić nešto menjati u odnosu na tu postavku, ali mi se moramo prilagoditi. Moramo parirati u svim segmentima, ali ne možemo se samo osloniti na defanzivu. Moramo imati posed lopte i tako pokušati da postignemo gol – dodao je on. 
Kapiten Admir Kecap ocenio je da će sutrašnja utakmica biti teža za Novopazarce od jesenjeg duela dva tima, kada je Partizan slavio u Humskoj sa 4:3. 
-Biće malo teže sa psiholoske strane, jer postoje veća očekivanja nego na startu prvenstva kada smo igrali u prinudnom sastavu i izgubili sticajem čudnih okolnosti, posle crvenog kartona i jedanaesterca – rekao je Kecap. 
On je izrazio očekivanje da će Novi Pazar pobediti s jednim golom razlike. 
-Nije bitno da li ću dati gol ja ili neko drugi, bitno je da damo maksimum i pozitivan rezultat neće izostati. Crno-beli najavljuju pobedu i pohod ka sedmoj uzastopnoj tituli, dobra su ekipa, ali imamo tim koji može da im se suprostavi. Nadam se da ćemo obradovati navijače, koji će ispuniti stadion – kazao je Kecap. 
Domaćin je u prodaju pustio 6.000 karata, pošto je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se smanji kapacitet istočne tribine na kojoj će biti smeštene pristalice crno-belih. Na Gradskom stadionu očekuje se i oko 300 navijača Partizana. 

Povezana vest:  Zdravku Mamiću šest i po godina zatvora, na zatvorske kazne osuđeni i ostali