falkao monako

Falkao osudio upotrebu njegove slike u izbornoj kampanji

Zvezda kolumbijskog fudbala, napadač Monaka Radamel Falkao, osudio je danas upotrebu svoje slike u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore zakazane za 9. mart u Kolumbiji i zapretio sudskim postupkom. 
-Ne podržavam nijednu političku stranku i nijednog kandidata za člana Kongresa. Oni koji su koristili moju sliku, uradili su to bez moje saglasnosti – navodi se u poruci koju je Falkao napisao na svom profilu društvene mreže Fejsbuk. 
Fudbaler, koji se trenutno oporavlja od operacije posle povrede kolena, rekao je da će pokrenuti sudski postupak ako se odmah ne ispravi ta greška. Kolumbijski mediji preneli su da je kandidat stranke Građanska opcija Horhe Franko Pineda koristio foto-montažu slike fudbalera za svoju kampanju. 
Pineda se izvinio Falkau navodeći da je jedan fudbalski klub koji podržava njegovu kandidaturu emitovao spot na kojem se nalazi nekoliko kolumbijskih sportista. Pineda je rekao da će taj spot biti uklonjen sa svih društvenih mreža na kojima je objavljen. 
Mediji su preneli da je i drugi kandidat Fabio Sifuentes iz stranke Zelene Alijanse koristio sliku Falkaoa na plakatima, u nadi da će se fudbaler oporaviti do Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu. Na tim plakatima se nalazi i slogan: „Da, Falkao ide na Mundijal. Da, Fabio Sifuentes ide u Senat. Ništa nije nemoguće za Boga“. 
Falkao je trenutno jedan od najboljih kolumbijskih igrača. U karijeri je igrao za Lačero, River Paltu, Porto i Atletiko Madrid, odakle je prešao prošlog leta prešao u Monako za 60 miliona evra. On je krajem januara, tokom utakmice sa Montom u šesnaestini finala Kupa Francuske pokidao ligamente kolena i tada je saopšteno da će pauzirati šest do osam meseci, što znači da će gotovo sigurno propustiti Svetsko prvenstvo, koje se od 12. juna do 13. jula održati u Brazilu. 
Reprezentacija Kolumbije će se na Mundijalu takmičiti u Grupi C sa Grčkom, Obalom Slonovače i Japanom. 

Povezana vest:  Fifa kaznila šest klubova zbog neisplaćenih plata