Gareth Bale Real Madrid

LIGA ŠAMPIONA

Real želi trijumf u Nemačkoj, Čelsi na Bosforu

Fudbaleri madridskog Reala sutra gostuju u Gelzenkirhenu ekipi Šalkea u prvom meču osmine finala Lige šampiona, gde će pokušati da prekinu „crnu seriju“ koju imaju u evropskim duelima na tlu Nemačke.
Tim iz Madrida u klupskoj istoriji odigrao je 24 meča u evropskim takmičenjima u Nemačkoj, a zabeležio je samo jednu pobedu, uz 17 poraza i šest remija. 
-Znamo da je Liga šampiona veliko takmičenje u kojem igraju najbolji evropski timovi. Znamo da će nam biti teško protiv Šalkea. Ipak, spremni smo za ono što nas čeka i nadam se da ćemo zabeležiti pobedu – rekao je fudbaler Reala Geret Bejl za klupski sajt. 
Madriđani se trenutno nalaze u odličnoj seriji od 26 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i zauzimaju prvo mesto u španskoj Primeri. Ekipa Šalkea nalazi se na četvrtom mestu u Bundesligi.
U drugoj sutrašnjoj utakmici ekipa londonskog Čelsija gostuje turskom Galatasaraju.
To će biti duel menadžera Žozea Murinja sa nekadašnjim „učenikom“ iz Čelsija Didijeom Drogbom. Za Drogbu će to biti prvi susret sa klubom u kojem je proveo osam godina, a 2012. se oprostio od plavog dresa osvajanjem Lige šampiona.
-Drogba mi je priznao da je oduševljen, ali i pomalo nervozan što će opet igrati na Stamford Bridžu. Rekao sam mu da će mu navijači Čelsija aplaudirati na obe utakmice osmine finala – kazao je igrač „plavaca“ Frenk Lampard za klupsku televiziju.
Drogba je nedavno izjavio da je Murinjo najbolji trener sa kojim je radio.
-On nas je u Čelsiju naučio da mrzimo da gubimo. Čak su i treninzi bili najjačeg intenziteta, niko nije hteo da bude poražen. Zamislite onda kako je bilo na utakmicama. Znali smo sve o rivalima, delovali smo kao mašina – objasnio je Drogba.
Čelsi i Galatasaraj prvi put su se u Ligi šampiona sastali u sezoni 1999/2000. „Plavci“ su u Istanbulu slavili sa 5:0, dok je Londonu bilo 1:0 za domaćina. Obe sutrašnje utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se od 20.45.

Povezana vest:  Kasnio početak utakmica trećeg kola Super lige