jelen super liga

SUPERLIGA SRBIJE

Zvezda igra u Jagodini, Partizan čeka Radnički iz Niša

Utakmicama 17. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, Crvena zvezda igra u Jagodini, a Partizan na svom terenu protiv Radničkog iz Niša.U subotu od 13.30 igraju se utakmice Javor – Donji Srem, Vojvodina – Voždovac, OFK Beograd – Spartak i Rad – Novi Pazar, dok sat vremena kasnije počinje duel Jagodine i Crvene zvezde. 
Od 16 sati igraju Napredak – Radnički Kragujevac, a u 17 sati počinje utakmica Partizan – Radnički Niš. Poslednji meč 17. Kola igra se u nedelju od 14.30 u Užicu između Slobode i Čukaričkog. Crvena zvezda će na Gradskom stadionu u Jagodini pokušati pobedom da zadrži prvo mesto na tabeli, koje je preuzela od Partizana prošle nedelje. Sa druge strane, ekipa Mladena Dodića želi da se iskupi za poraz u prošlom kolu od Napretka (1:2) i pobedom zadrži treće mesto na tabeli. 
Zvezda je u prošlom kolu pobedila Javor sa 2:1 i nalazi se na prvom mestu sa 35 boda, dok je Jagodina ima 27 bodova. 
Partizan na svom terenu igra protiv Radničkog iz Niša i želi da pobedi kako bi ostao u trci sa Zvezdom za prvo mesto i osvajanje sedme uzastopne titule šampiona. U prošlom kolu crno-beli su odigrali bez golova sa Novim Pazarom, a isti rezultat bio je i na utakmici Radničkog iz Niša i Radničkog iz Kragujevca.  Ekipa Marka Nikolića ima 34 boda, dok je Radnički na četvrtom mestu na tabeli sa 25 bodova. 
Vojvodina igra na svom terenu protiv Voždovca i želi prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva, dok beogradski klub želi drugu uzastopnu pobedu. Ekipa Branka Babića je prošle nedelje odigrala 1:1 protiv Donjeg Srema, a Voždovac je pobedio OFK Beograd sa 1:0. 
Novosadski klub je peti na tabeli sa 25 bodova, a Voždovac je na 10. mestu sa šest bodova manje. 
Fudbaleri Rada igraju na svom stadionu na Banjici protiv Novog Pazara i žele pobedu kako bi ostali u igri za opstanak u Super ligi. „Građevinari“ su u prošlom kolu izgubili od Čukaričkog sa 0:2, a Novi Pazar je osvojio bod protiv Partizana. 
Pošto neće doputovati gostujući navijači, Zajednica Superligaša dozvolila je da Rad igra na Banjici, a ne na stadionu Obilića na Vračaru, gde je igrao utakmice koje su proglašene za mečeve visokog rizika. Rad je poslednji na tabeli sa 11 bodova, a Novi Pazar zauzima sedmo mesto sa 25 bodova. 
OFK Beograd na svom terenu igra protiv Spartaka, a Javor u Ivanjici sa Donjim Sremaom. Napredak u Kruševcu igra sa Radničkim iz Kragujevca i želi drugu pobedu u nastavku prvenstva, a u Užicu igraju Sloboda I Čukarički, gde i domaći žele drugi trijumf u prolećnom delu takmičenja. 

Povezana vest:  Siti preuzeo vrh Premijer lige