ALEKS_MARIC_SA_KOSASUPERLIGA

Partizan ubedljiv protiv Crvene zvezde

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir ekipu Crvene zvezde sa 79:65 (18:16, 16:16, 18:14, 27:19) u derbi utakmici petog kola Superlige Srbije.

Crno-belima je to četvrta pobeda u takmičenju, dok su crveno-beli zabeležili drugi poraz.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Aleksandar Rašić sa 22 poena (sedam „trojki“ iz 11 pokušaja), Aleksandar Marić dodao je na to još 15 poena, a Lorens Roberts zabeležio je po deset poena i skokova.

Povezana vest:  EvVROČELENDŽ KUP, FMP prekinuo seriju poraza

U ekipi Crvene zvezde najzapaženiji bio je kapiten Vuk Radivojević sa 21 poenom, dok je Nemanja Bjelica ubacio 16 poena.

Košarkaši Zvezde nisu se uplašili branioca titule, a rivali su bili izjednačeni u prvoj deonici. Najveća prednost crveno-belih iznosila je pet poena (10:5), ali je Partizan na kraju četvrtine vodio sa 18:16.

Crno-beli su na početku drugog kvartala napravili seriju od 7:0 i poveli sa 25-17, a u tim trenucima Zvezda je imala dosta problema u napadu.

Povezana vest:  Maljkovićeva dočekana kao heroj u Lionu

U završnici druge četvrtine Partizanu je stao šut, kapiten Zvezde Radivojević je „trojkama“ održao crveno-bele u igri, pa se na poluvreme otišlo sa vođstvom Partizana od 34:32.

DUSAN_KECMAN_DRIBLINGCrno-beli su u trećoj četvrtini pojačali odbranu i ubrzali igru u napadu, pa su sa dve „trojke“ Rašića povisili na 52:38. Zvezda je u završnici uzvratila serijom 8:0 i na poslednji odmor otišla sa šest poena zaostatka (52:46).

Povezana vest:  6. KOLO SUPERLIGE SRBIJE, Rezultati i tabela, Partizan rutinski, novi poraz Zvezde

Na početku poslednje četvrtine Partizan je poenima Marića i Rašića poveo sa 57:46, Zvezda je ponovo „prišla“ na 62:56, ali ispostavilo se da nije mogla više od toga.

Utakmica je definitivno bila rešena dva minuta pre kraja, kada je Rasičh pogodio novu „trojku“ za 74:60, a potom su crno-beli rutinski sačuvali ubedljivu prednost.

U sledećem kolu, koje se igra u subotu, Partizan dočekuje čačanski Borac, dok Crvena zvezda gostuje kod Radničkog u Kragujevcu.