DULE_VUJEOSEVIC_I_SUDIJASUPERLIGA

Vujošević: Srećan sam jer su igrači mnogo želeli pobedu

 

Trener Partizana Duško Vujošević pohvalio je večeras svoje igrače na ogromnoj želji za pobedom protiv Crvene zvezde, kojom su prebrodili umor posle završnog turnira Jadranske lige u Zagrebu.

-Ovoliki broj utakmica nije pretpostavljen ni u naučnim disciplinama. Za tako iscrpljujući kalendar ne možete da imate validan sastav – kazao je Vujošević posle pobede od 79:65 u petom kolu Superlige Srbije.

Strateg crno-belih podsetio je da je Crvena zvezda dobar tim, koji se ove sezone bori za plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi.

Povezana vest:  Mijailović odgovorio: Mislio sam da je prvoaprilska šala

-Grčevito se bore za četvrto mesto i želim im da u tome uspeju, ali preko Partizana neće moći. Čuo sam za priče da ćemo mi kalkulisati, ali to je proizvod paranoičnih umova. Mi ćemo svaku utakmicu igrati pošteno – poručio je Vujošević.

On je dodao da Amerikanac Lorens Roberts, koji je posle sudara sa igračima Crvene zvezde glavom udario u parket, nije ozbiljnije povređen.

-Sa Robertsom je sve u redu. Crvena zvezda igra oštro, ali bez namere da povredi igrača, kao što rade pojedine ekipe – zaključio je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović ocenio je da je njegova ekipa bila bliže iznenađenju nego što to pokazuje konačan rezultat.

Povezana vest:  Golden stejt i Majami u drugoj rundi plej-ofa

-Ritam smo izgubili u trećoj četvrtini. Posle nekoliko loših odbrana, izgubljenih lopti, i skokova Partizana u napadu, mi smo izgubili samopouzdanje. Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača da bi napravili iznenađenje koje smo želeli, iako ono nije bilo toliko daleko kao što govori rezultat – naveo je on.

Trifunović je kritikovao i suđenje, ali pre svega na utakmicama prva četiri kola Superlige.

-Moram da se vratim na suđenje, iako nema veze sa ovom utakmicom. Pobedom u Železniku možda smo nekima pomrsili račune, potom nam je u Valjevu protivnik šutirao 48 bacanja… Neko želi da iskoristi našu tešku situaciju i izbaci nas iz konkurencije za prva četiri mesta, ali ja sam više nego ubeđen da ćemo uspeti – kazao je on.

Povezana vest:  Utakmici Zvezda - Žalgiris prisustvuje 18.382 gledalaca

Ekipa koju trenira Trifunović posle petog kola Superlige ima učinak od tri pobede i dva poraza.

-Da bismo u Evropi imali nekog osim Partizana, koji je vrhunski evropski klub, bez obzira da li se on zove Crvena zvezda ili Hemofarm, treba imati petlju a ne biti poltroon – zaključio je Trifunović.