nba novi logo

NBA VESTI

Majami i San Antonio u finalu Konferencija

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale Istočne, a San Antonija u finale Zapadne konferencije NBA lige pošto su savladali Bruklin, odnosno Portland sa 4:1 u polufinalnim serijama.
Pobeda protiv Bruklina Majamiju je donela četvrto uzastopne finale Konferencije. Malo je nedostajalo da taj plasman bude odložen pošto je Bruklin 4,49 minuta pre kraja vodio sa 91:83. Završnica je, međutim, u potpunosti pripala aktuelnom šampionatu koji je serijom 12:0 prestigao protivnika i otklonio sve dileme oko prvog finaliste Istoka.
Sa 29 koševa, devet skokova i pet asistencija Lebron Džejms je predvodio Majami do novog uspeha, a zapažene role od saigrača imali su Dvejn Vejd sa 28 i Kris Boš sa 16 poena.
Najefikasniji akter susreta bio je na suprotnoj strani – Džoe Džonson sa 34 koša, ali je on u samom finišu susreta propustio priliku da Bruklin odvede bar u produžetak.
Protivnik Majamiju u finalu Istočne konferencije biće pobednik duela Indijana – Vašington u kojem je trenutni rezultat 3:2 za Indijanu.
Za razliku od utakmice u Majamiju u kojoj je rezultatska neizvesnost trajala do same završnice, San Antonio je mnogo ranije „uplovio u mirnne vode“ iako je u najvećem delu meča igrao bez francuskog asa Tonija Parkera koji je, zbog povrede, napustio teren već u drugoj deonici.
Odsustvo Parkera nije se, međutim, previše osetilo za šta su, pre svih, zaslužni Kavaj Leonard i Deni Grin koji su ubacili po 22 koša. Leonard je, pritom, imao sedam skokova i pet ukradenih lopti.
Portland jeste izgubio utakmice ali je, to je već izvesno, u LaMarkusu Oldridžu i Demijanu Lilardu obezbedio budućnost. Prvi je, uz 21 poen imao i deset skokova, dok je Lilard utakmicu završio sa 17 koševa i deset asistencija. 
Protivnik San Antoniju u finalu Zapadne konferencije biće pobednik duela Oklahoma – L.A. Klipers u kojem Oklahoma vodi sa 3:2. 
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Majami – Bruklin 96:94 (23:22, 19:27, 24:26, 30:10) – 4:1 u seriji, Majami u finalu
ZAPADNA KONFERENCIJA
San Antonio – Portland 104:82 (19:19, 32:25, 26:19, 27:19) – 4:1, San Antonio u finalu

Povezana vest:  Tomić: Čvrsto i koncentrisano protiv Igokee