lovrenji par oli

Lovernj: Bolje se osećam u Srbiji nego u Francuskoj

Novi košarkaš moskvoskog Himkija Žofri Lovernj rekao je danas da mu se izuzetno svidela Srbija i da razmišlja da se po završetku karijere vrati u Beograd.
-Nije lako napustiti mesto gde si voljen, cenjen i poštovan. Igrali smo utakmice u neverovatnoj atmosferi. Narod je super, još nisam odlučio da li ću po završetku karijere živeti u Srbiji, ali ono što znam je da se trenutno u Beogradu osećem bolje nego u Francuskoj – rekao je Lovernj za sajt Himkija.
Lovernj je ove sezone predvodio Partizan do 13. uzastopne titule šampiona države, a zimus je, nakon povrede Dragana Milosavljevića, postao prvi kapiten stranac u istoriji Partizana.
-Prvi put u istoriji kluba strani igrač je izabran za kapitena. Bio sam ponosan, ali istovremeno to je za mene bila velika odgovornost. Mislim da tu nije važno kakav si košarkaš, već čovek – rekao je Lovernj.
On je dodao da ne bi voleo da Himki naredne sezone u Evrokupu bude u istoj grupi sa Partizanom.
-Ako Himki bude u grupi sa Partizanom bilo bi dobro da pobedimo. Za mene povratak u Beograd neće biti nimalo lak, Partizan će uvek ostati u mom srcu, ali ja sam profesionalac i sada igram za drugi klub. Razmišljam samo o Himkiju i učiniću sve da pobedimo – rekao je Lovernj, koji je tokom karijere igrao za Šalon i Valensiju.
Sa crno-belima je osvojio dve titule prvaka Srbije i jednu Jadransku ligu. Dobre partije u Partizanu omogućile su mu ulazak u reprezentaciju Francuske, sa kojom je prošlog leta osvojio titulu prvaka Evrope.

Povezana vest:  EVROLIGA, Olimpijakos u finalu posle pobede nad Barselonom