novak-djovoci vimb

Đoković u osmini finala Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu pobedio Francuza Žila Simona sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2 i 6:4. Đoković, prvi nosilac na Vimbldonu, u osmom međusobnom duelu sa Simonom došao je posle dva sata i 12 minuta igre do sedme pobede. 
Početak meča bio je neizvestan, oba tenisera dobro su servirala, sve do šestog gema, kada je prvi do brejka došao Đoković, ali je već u narednom uzvratio Simon. 
Ipak, pri rezultatu 5:4, kada je Simon servirao za opstanak u setu, Đoković je napravio novi brejk i došao do prednosti od 1:0 u setovima. Simon je u trećem gemu drugog seta prvi došao do dve vezane brejk lopte, ali je Đoković dobrim servisima uspeo da dobije taj gem. 
Đoković, drugi teniser sveta na ATP rang listi, iskoristio je ono što Francuz nije, oduzeo mu je servis i poveo s 3:1, ali je Simon u narednom na impresivan način uzvraio istom merom. Ipak, prvi nosilac na turniru je onda preuzeo incijativu i uz još dva brejka poveo s 2:0 u setovima. 
Početak trećeg seta, za razliku od prethodnih, pripao je Simonu, uspeo je da oduzme servis. Srpski teniser je u šestom gemu trećeg seta pri rezultatu 3:2 i 30:40 pao na levo rame i pritom ga povredio. Njemu je odmah na terenu ukazana medicinska pomoć, pa je posle tri minuta nastavio meč. 
Drugom teniseru sveta u nastavku meča povreda levog ramena nije otežavala igru, pa je tako uspeo da dođe do brejka i privede meč kraju. 
Đoković će se u osmini finala sastati s Francuzem Žoom Vilfredom Congom, koji je u trećem kolu bio bolji od Džimija Vanga sa Tajvana.

Povezana vest:  Đoković pobedio Vavrinku i plasirao se u polufinale