KECMAN_ARENAFAJNAL FOR, PARIZ

Počinje borba za trofej

 

U prelepom ambijentu gradske skupštine Pariza održana je konferencija za medije i na taj način je svečano otvoren završni turnir najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja. Novinarima su se obratili predstavnici svih timova kao i CEO Evrolige Jordi Bertomeu. To je ujedno bila i prilika da se svi zajedno fotografišu pored trofeja koji je namenjen prvaku. Treneri timova Pscual, Pashutin, Giannakis i Vujošević su se složili da imaju najviše ambicije i da im je drago što je ovaj fajnal for organizovan gradu kao što je Pariz. Igrači Rubio, Langdon, Childress i Kecman su istakli da je sam fajnal for velika motivacija i da će sigurno svi dati svoj maksimum na terenu.

Duško Vujošević je na početku koferencije rekao da je tim Partizana veoma ponosan na svoje igre tokom ove sezone i je zasluženo učesnik završnog turnira, a posebno je istakao zadovoljstvo što je Pariz organizator fajnal fora:

-Svima je jasno da je fajnal for kruna košarkaške sezone u Evropi i naravno da smo veoma ponosni što smo igrama i radom ove sezone zaslužili pravo da budemo učesnici tako značajnog takmičenja. Želim da kažem da sam veoma srećan što se fajnal for organizuje u Parizu – Gradu svetlosti. I zaista nije moglo da se odabere bolje mesto za organizaciju jednog ovakvog takmičenja – rekao je trener crno-belih.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Grupa A: Australija u završnici pobedila Jordan

Potom se osvrnuo na predstojeće mečeve u polufinalu:

-Što se tiče predstojećih utakmica, biće veoma teško svima. Mi smo spremni, zdravi smo i potpuno smo rasterećeni i zaista je veoma teško predviđati ono što će se dešavati, jer nema te delatnosti u svetu gde se rezultati razlikuju od njihovih predviđanja kao što je to u sportu. Daćemo sve od sebe, jer veoma smo ponosni što smo učesnici završnog turnira i veoma smo srećni što smo u Gradu svetlosti.

Na pitanje novinara kako će motivisati svoj mladi tim i na koji način će ih sačuvati od svih pritisaka javnosti, trener srpskog šampiona je rekao:

Povezana vest:  Bogdanović predvodio Partizan do 13. uzastopne titule

-Kada se dođe na fajnal for sa motivacijom nema nikakvih problema, jer sam dolazak ovde je jako velika stvar i motivacija samo po sebi. Znate da smo mlada ekipa da tim Partizana čine igrači raznih rasa i raznih nacionalnosti, koji su u Partizanu ne bave politikom već sa ljubavlju igraju košarku i pokazuju kako zajedno mogu da funkcionišu na najbolji mogući način. Partizan ove godine ima jako dobru sezonu od koje je najveći uspeh plasman na fajnal for, ali osvojili smoo domaći kup i regionalno takmičenje i iz tog razloga smo mi sutra mnogo motivisani i rasterećeni , nemamo nikakav imperative – zaključio je Duško Vujošević.

Dušan Kecman je na konferenciji bio predstavljen kao jedini košarkaš koji ove godine ima priliku da odbrani titulu evropskog prvaka. A novinare je zanimalo koji će to savet dati mlađim saigračima da ovaj vikend uspešno završe:

-Činjenica je da je Partizan najmlađi tim koji ove godine učestvuje na fajnal foru. Mi smo već napravili veliki uspeh plasiravši se na samu završnicu zajendo sa ekipama kao što su CSKA, Barselona i Olimpijakos. Mi smo pre svega tim i funkcionišemo tako, kako su utakmice prolazile dobijali smo na samopouzdanju i to nas je dovelo ovde gde smo sada. Ovo je za nas zaista velika šansa i daćemo sve od sebe da napravimo još jedno iznenađenje, jer niko nam nije davao šanse uoči početka Evrolige da ćemo postići ovakav uspeh, a to se ipak dogodilo. Ono što ja mogu da prenesem mojim mlađim saigračima je samo da se bore onako kako su se borili u toku ove sezone i kao i da nadu za korak dalje niko ne može da im oduzme – rekao je bek Partizana.

Povezana vest:  NBA liga kaznila Majkla Džordana sa 100.000 dolara

Svi učesnici su nakon konferencije otišli do jednog od glavnih simbola Pariza, Ajfelove kule i ponovo se slikali pored trofeja koji će u nedelju poneti jedan od njih.