FMP_PARIZ_FINALE_3EVROLIGA JUNIORI

 

Juniori FMP-a vicešampioni Evrope

 

Moglo je bolje, ali dobro je i ovako. FMP je drugi u Evropi u juniorskoj kategoriji, ostaje žal za trećom uzastopnom titulom, ali i to je deo igre. Izabranici trenera Aleksandra Glišića nadigrani su u finalu od francuskog INSEP-a koji vodi Žak Komeres, 83:73 (17:11, 19:21, 21:22, 26:19). Može se reći da je meč odlučio veliki broj izgubljenih lopti FMP-a (18), kao i promašena slobodna bacanja (12 od 25), a nedostajali su i poeni junaka utakmice protiv Unikahe Bogdana Bogdanovića. Najefikasniji kod “pantera“ bio je Nenad Miljenović sa 20 poena uz sedam skokova, Nemanja Bezbradica je postigao 15, a Nikola Janković 12 poena. Kod pobednika Ugo Invernici je dao 16, a Livio Žan-Čarls i Ulise Ađagba po 15 poena.

Povezana vest:  Jovanović: Verujem da ćemo biti pametni u drugom meču

FMP_PARIZ_FINALE_2Prvih par minuta utakmice FMP je odigrao stegnuto, bilo je dosta grešaka i INSEP je poveo 5:0. Polovinom prve deonice naši juniori preko Silađija i Pajkovića dolaze u vođstvo 9:7, ali opet uz nekoliko  izgubljenih lopti dozvoljavaju francuskoj ekipi seriju 10-2 i prednost od 17:11, za koju je pre svega zaslužan Hauard. U uvodnim minutima druge četvrtine, “panteri“ su prikazali svoje pravo lice. Brzo su anulirali prednost protivnika, a u trećem minutu ovog perioda i poveli, 21:19. Održavali su vođstvo sve do 16. minuta kada je INSEP napravio seriju identičnu onoj u prvoj četvrtini i na odmor se ipak otišlo sa 36:32 za ekipu iz Pariza.Nakon veoma izjednačenog prvog poluvremena, košarkaši INSEP-a su u nastavku prešli u vođstvo preuzevši kontrolu dešavanja na parketu. FMP je sve vreme bio u igri, ali za razliku od prethonih utakmica, ovoga puta „panteri“ nisu uspevali da priprete rivalu i pređu u vođsvo.

Povezana vest:  Predloženo zamrzavanje rada Košarkaškog kluba Bosna

U trećoj deonici Ađagba donosi i deset poena prednosti INSEP-u, dok su Mladenović, Janković i Miljenović uspeli da pred odlučujuću četvrtinu vrate FMP na svega tri poena minusa. Polovinom poslednje deonice INSEP ponovo dolazi do deset razlike preko raspoloženih Žan-Čarlsa, Keite i Ađagbe. Pokušao je trener Glišić tajm autom da probudi svoju ekipu, svi smo se nadali reprizi utakmica protiv Splita i Unikahe, ali niz “pantera“ je ipak prekinut.

Povezana vest:  Radnički iz Beograda gost Olimpijakosa

Novi evropski prvak je INSEP, a prilike za revanš će svakako biti u nekoj od narednih sezona. Treneru Glišiću i igračima čestitamo na uspehu, što plasman u finale svakako i jeste, a takođe su još jednom dostojno reprezentovali srpsku košarku na međunarodnoj sceni.

 

FMP: Mladenović 7, Živković, Janković 12, Popovski-Turanjanin 4, Tošković, Pavlović 8, Miljenović 20 (7 sk.), Pajković 4, Vučetić, Bogdanović (7 sk.), Silađi 3 (6 sk.), Bezbradica 15

INSEP: Hauard 10, Ađagba 15, Bendžamin 8 (5 as.), Keita 9 (6 as.), Žan-Čarls 15 (7 sk.), Maro, Invernici 16, N’Doje 2, Morin 4 (7 sk.), Benklua, Rađuki 4, Pouršo