zvezda klinika

CRVENO-BELI POSETILI ACIBADEM

Posle dva dana i dve teške utakmice protiv veoma jakih protivnika kakvi su moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker, košarkaši i stručni štab Crvene zvezde Telekom imaju slobodan dan. Pauzu na turniru Gloria kup u Istanbulu deo igrača i članova stručnog štaba crveno-belih iskoristio je za posetu medicinskom kompleksu ACIBADEM.
Trener Dejan Radonjić zajedno sa kondicionim trenerom Draganom Gačevićem, fizioterapeutom Miloradom Ćirićem, kao i prvotimci Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović bili su u prilici da vide velelepni objekat koji u svom sklopu poseduje modernu bolnicu, fitnes i spa centar.
Posebnu atrakcija u ovom medicinskom kompleksu je takozvana hladna soba sa temperaturom od čak -110 stepeni.
– Ona služi za brži i bolji oporavak posle napornih treninga i za oporavak od različitih povreda. Sastoji se od dve prstorije, u prvoj je temperatura -50 stepeni i ona služi za adaptaciju. Posle minuta provedenog u njoj automatski se otvaraju vrata druge prostorije u kojoj je temperatura -110 stepeni u kojoj sportisti provode samo dva minuta. Sve to dovodi do naglog poboljšanja cirkulacije i to kroz čitavo telo, a ne samo lokalno što se postiže stavljanjem leda. Posle ovog tretmana osećaj je izvanredan – objasnio je celokupnu proceduru fizioterapeut crveno-belih Milorad Ćirić.
Priliku da sve ovo isprobaju imali su Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović. Na pitanje kako je bilo Lazić odgovara:
Veoma ledeno. Prvi minut je bio ok, ali svaki naredni sekund je bilo sve hladnije i sve teže. Uspeli smo da izdržimo nekako ta dva minuta, ali sam siguran da bi posle toga bilo nepodnošljivo – rekao je Lazić.
Zanimljivo je da su košarkaši crveno-belih na ovako niskim temperaturama bili bez odeće, sa štitnicima za uši, specijalnim maskama za usta u nos, uz rukavice i papuče:
– Vrlo neobično iskustvo – kaže Stefan Jović i dodaje:
– Ali, kako su nam rekli, tek za sat vremena ćemo osćati sve blagodeti ovog tretmana – zaključio je Jović.
Acibadem je vodeća privatna kompanija za pružanje zdravstvene zaštite u Turskoj gde posluje od 1991. godine. Obezbeđuje detaljnu dijagnostiku i lečenje kako turskim državljanima tako i međunarodnim pacijentima koristeći najsavremeniju tehnologiju i infarsrukturu. Acibadem pruža najkvalitetniju brigu o pacijentima koji se leče u 16 opštih bolnica sa potpunom uslugom i u 9 domova zdravlja, a poseduje tim od 2000 lekara, 3900 medicinskih sestara i 7500 članova pomoćnog osoblja.

Povezana vest:  Šilobad: Skupština Partizana za sedam do 10 dana