cz nep komarena 27112014 022

EVROLIGA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras na gostujućem terenu od  ekipe Barselone sa 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18), u utakmici 4. kola Top 16 faze Evrolige. To je četvrti poraz igabranika Dejana Radonjića kojim su ostali na začelju E grupe, dok je Barselona ostvarila drugu pobedu i zadržala korak u borbi za plasman u narednu rundu elitnog takmičenja.
Crveno-beli su se trudili da pruže dostojan otpor favoritu, posebno dobro igrali su u trećoj četvrtini, međutim, bez snage da prekinu inicijativu i silovit ritam motivisanog i, objektivno, kvalitetnijeg domaćina.
Sve što je srpski tim uradio bilo je izjednačenje sredinom druge četvrtine (31:31), u nastavku su Katalonci kontrolisali dešavanja na terenu, a konačan otpor protivnika srušili su u poslednjoj deonici meča, kada su napunili koš gostiju.
Ceo tim Barselone igrao je odlično, a izdvojili su se Abrines sa 15, Tomić i Hezonja sa po 12 i Delman i Uertas sa po 11 poena, dok su u redovima Crvene zvezde bolji od ostalih bili Blažič sa 13, Marjanović sa 12 i Vilijams sa 11.
Radonjićev sastav je nakon večerašnjeg poraza u nezavidnoj poziciji pošto, uz špansku Unikahu, za sada jedini ne zna za pobedu u Top 16 fazi.
U narednoj utakmici crveno-beli dočekuju 29. januara berlinsku Albu, a Barselona dan kasnije, takođe kod kuće, igra protiv Žalgirisa.

Povezana vest:  Blažič: Na dobrom smo putu da zadržimo prvo mesto