Anja Ilic Skijasko trcanjeDvoje mladih sportista na zimskom EYOF-u u Montafonu

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije danas je na XXIV sednici usvojio konačnu poimeničnu prijavu za XII Zimski evropski olimpijski festival mladih koji će se održati od 25. do 31. januara 2015. u Austriji i Lihtenštajnu.
Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati dvoje mladih takmičara, Anja Ilić u skijaškom trčanju i Rašo Jevremović u alpskom skijanju. Petočlanu Misiju Srbije čine još njihovi treneri Tihomir Milosavljević (skijaško trčanje) i Jeraša Matic (alpsko skijanje), kao i Šef misije Damir Štajner.
Rašo Jevremović nastupiće u ponedeljak, 26. januara u disciplini veleslalom, a u sredu, 28. januara takmičiće se u slalomu. Prvog dana takmičenja, u ponedeljak, startuje i Anja Ilić u trci na 7,5km klasičnim stilom. U sredu je očekuje trka na 5km slobodnim stilom, a u četvrtak i sprint klasičnim stilom.
Ceremonija svečanog otvaranja XII Zimskog evropskog olimpijskiog festivala mladih zakazana je za 25. janauar u 19.30 časova.
Šef misije tima Srbije Damir Štajner već je otputovao u Montafon, gde ga danas očekuje tehnički sastanak sa predstavnicima Organizacionog komiteta.
Izvršni odbor OKS usvojio je na sednici finansijski plan i plan javnih nabavki Olimpijskog komiteta Srbije za 2015. godinu.

Povezana vest:  Filip Cepter od OKS traži da mu se prizna pun predsednički mandat