aren cz olimpijakos„Delije“ oborile rekord u dobrovoljnom davanju krvi

Navijači Crvene zvezde, popularne „Delije“ pokazalei su humanost i tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi doprineli da u sredu, 4, februara, bude oboren rekord star više od 20 godina
Kako je saopštio Institut za transfuziju krvi samo u jednom danu 715 građana dalo je krv, ponajviše zahvaljujući šestoj tradicionalnoj crveno-beloj akciji u Medija centru stadiona Rajko Mitić i Zavodu za transfuziju krvi Niš.
„Akciji se odazvalo više od 550 osoba, a krv je dalo 504. Prvi put krv su dobrovoljno dale čak 184 osobe, a human gest pokazalo je i više od 50 žena. Time je oboren prethodni rekord, za tačno 100 jedinica krvi, koji je postavljen na akciji u aprilu prošle godine kada je krv dalo 404 zvezdaša. Tokom cele akcije red za davanje krvi se nije smanjivao, a zbog velikog interesovanja akcija je produžena za dva sata“, navodi se u saopštenju.
Akciju su podržale košarkaška i fudbalska sekcija Crvene zvezde – košarka?i Nikola Rebić i Marko Tejić, kao i fudbaler Đorđe Despotović.
Košarkaški klub je svim dobrovoljnim davaocima poklonio ulaznicu za večerašnju utakmicu protiv Žalgirisa u Top 16 fazi Evrolige.
Uspešnom danu doprineli su i građani Novog Pazara, Kučeva i Kovina u kojima su održane akcije u okviru Zimske kampanje. Na ovim akcijama krv je dala 161 osoba, a u Institutu za transfuziju krvi Srbije i transfuziološkom autobusu na Studentskom trgu u Beogradu krv je dalo 50 građana.

Povezana vest:  Maljković: Timski i bez straha na Španiju