dule vujosevic kzn okt 2014 1Vujošević: Ponašajmo se korektno protiv Levskog

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević veruje da će njegov tim zabeležiti još jednu pobedu u meču protiv Levskog u ABA ligi.
-Odavno smo navikli da ekipe koje ovde dolaze žele da se predstave u najboljem svetlu. Levski ne dolazi sa imperativom, ali sigurno ne dolazi da se sam pobedi. Kadrovske promene govore o tome. Žele da se konsoliduju. Imali su tešku sezonu, platili su 500 hiljada da bi igrali ovu ligu. U jednom momentu se činilo da će odustati od svega, ali su pronašli snagu. Sigurno je da ih nećemo potceniti. Nadam se podršci publike i verujem u još jednu pobedu – porručio je Vujošević.
On se prisetio incidenta u Sofiji kada je Partizan gostovao Levskom.
-Više ne sećam kako je došlo do incidenta, ali se sećam ponašanja igrača i trenera. Neki su dobili udarce od svojih navijača,.. Trener Papazov se izvinjavao i igrači su sve to uradili spontano. Bili su maksimalno dobri domaćini. Ne dolaze ti navijači, nego dolaze igrači koji su nas branili. Nema tu ‘persone non grata’. Sigurno da klub tada nije dobro ozganizovao utakmicu, ali svakako nisu organizovali incident. Trebamo da se ponašamo korektno – istakao je trener crno-belih.
Vujošević je naglasio da su oko dolaska Boža Đumića ostale još samo formalnosti.
-Racunamo na njega u ABA ligi – rekao je Vujošević.
On je na pitanje novinara o mogućim dodatnim pojačanjima rekao da klub ima finansijskih poteškovća.
-Ako se ne nađu sredstva, mi ne možemo da dovedemo igrača. Sve je još uvek otvoreno – rekao je Vukjoševioć
Na pitanje da li je iznenađen odlaskom Đorđa Gagića, Vujoševic je jasno rekao da klub stoji iza saopštenja koje je tim povodom izdao.
-Previše se pričalo oko svega toga. Izdali smo saopštenje kome nema šta da se oduzme, ili doda. Nekima se to saopštenje nije svidelo, a nekome jeste. O ukusima se ne diskutuje. Mi stojimo iza tog saopštenja. Ko poseduje zdrav razumt sve mu je jasno i ne treba mu dodatno objašnjenje – rekao je Vujošević.
Utakmica 21. kola ABA lige izmedu Partizana i Levskog igra se u ponedeljak 9. februara od 18 časova u hali „Pionir“.

Povezana vest:  Rakočević: Španija i Francuska glavni rivali za zlato