ABA liga horiz col

ABA LIGA

Zvezda na početku Jadranske lige dočekuje Mega Leks

Košarkaši Crvene zvezde u odbranu titule u Jadranskoj ligi krenuće utakmicom u Hali Pionir protiv Mega Leksa 2. oktobra, saopšteno je danas posle Skupštine regionalnog takmičenja u Podgorici.

Nova sezona počeće 2. oktobra i trajaće ;do 6. marta, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a ne kao prošle sezone na tri, dok će se finale igrati na tri dobijene utakmice.
Partizan na startu gostuje Metalcu iz Valjeva. ;U ostalim mečevima prvog kola sastaju se Budućnost – Krka, Zadar – Cibona, Tajfun – kvalifikant, Cedevita – Igokea i Olimpija – MZT Skoplje.
Prvi „večiti“ derbi igraće se 31. oktobra, a domaćin će biti Zvezda. U novoj sezoni Jadranske lige učestvovaće četiri kluba iz Srbije, tri iz Hrvatske, dva iz Slovenije, zatim prvaci BiH, Makedonije i Crne Gore, Olimpija će biti 13. učesnik, a 14. će biti poznat posle kvalifikacionog turnira.
Na njemu će učestovati četvrtoplasirani tim Hrvatske, uz drugoplasirane ekipe iz BiH, Makedonije i Crne Gore. Jadranska liga je saopštila da na Skupštini u Podgorici nisu prisustvovali samo predstavnici Igokee i Partizana.
-Radovan Lorbek imenovan je za generalnog menadžera, Josip Bilić za direktora, dok će Aleš Kamnikar biti zadužen za delegiranje sudija – saopšteno je posle Skupštine.

Povezana vest:  Jovan Teodosić otišao iz Egalea