srb ita teodosic

Teodosić: Odbrana je donela pobedu, a i šut je pomogao

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da je njegovom timu odbrana donela pobedu, ali i dobar šut.“Ovo je bila jako bitna utakmica i odigrali smo je zaista sjajno. Šutirali smo izvanredno. Pobedu nam je pre svega dala odbrana, ali i šut je išao jako dobro i to je jedan od razloga naše pobede. Sve ovo što je bilo do sada treba da zaboravimo i da se okrenemo najbitnijim utakmicama. Pokazali smo da možemo i treba da nastavimo ovako“, rekao je Teodosić.
Srbija je takmičenje u prvoj fazi, u grupi koja je nazvana „grupa smrti“ završila na prvom mestu, bez ijednog poraza, ali je Teodosić ostao na zemlji.
-Navijači sada mogu da očekuju da ćemo se boriti i davati svoj maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Ne razmišljam o tome kako će nas drugi gledati posle ovoga, treba da poštujemo svakog protivnika i da u utakmicu uđemo maksimalno koncentrisani i mislim da dobra igra neće izostati – rekao je Teodosić.
Srbija će u osmini finala igrati sa pobednikom meča Poljska-Finska, ali je Teodosić kazao da „nije upućen u to“ i da ekipa ima vremena da se spremi.
Zoran Erceg je kazao da je tim verovao u sebe i da je to jedan od razloga ovako dobrog rezultata.
-Verovali smo u sebe. Rezultat 5:0 u ovakvoj grupi je stvarno fantastičan rezultat. Iz utakmice u utakmicu pokazivali da možemo bolje i na kraju zasluženo došli do skora od 5:0. Ko god da bude u osmini finala, mi gledamo samo sebe i svoju igru. Treba u svakoj utakmici da budemo bolji, pa sad ko bude â?? bude. Mislim da možemo kao tim još bolje da izgledamo – rekao je Erceg.
Nemanja Nedović je takođe bio vrlo zadovoljan nastupom svog tima.
-Igrali smo jako dobro, ušli smo dobro u utakmicu, održavali smo dobro koncentraciju, a neki igrači su se razigrali. Teo je povukao kapitenski, mi ostali smo samo pratili i za sada nam dobro ide. Italijani imaju sjajne individualce i moramo da ih poštujemo, ali mislim da ne može niko da nam parira kad igramo svoju igru – rekao je Nedović.
-Baš smo danas pričali da je teško je da se nađe koncentracija i motivacija za pet utakmica. Zato smo sjajna grupa, bodrimo jedni druge i rezultat se vidi. Nismo razmišljali o osmini finala, išli smo utakmicu po utakmicu – dodao je Nedović.

Povezana vest:  NLB LIGA, Trener Jovanović zadovljan pobedom Partizana