lopta_u_kosuRadujko: Demantovao Ivkovićeve navode o sponzorstvu

 

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko demantovao je danas izjave selektora Dušana Ivkovića o sponzorskom ugovoru i nagovestio da Košarkaški savez Srbije nije ispunjavao svoje ugovorne obaveze.

Radujko je u reagovanju dostavljenom agenciji Beta rekao da poštuje ime, rezultate i „ogroman značaj“ Ivkovića i da zbog toga neće „detaljno komentarisati neumesnost i neutemeljenost“ selektorovih izjava.

-U pristojnom svetu, sponzorstvo je dvosmeran odnos između sponzora, koji daje novac, i korisnika sponzorstva, koji doprinosi unapređenju poslovnog imidža svog sponzora. Ovde je to počelo da liči na reket, ali ne onaj košarkaški – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultat zaostale utakmice 23. kola i tabela Jadranske lige

Ivković je ranije danas rekao da je Telekom ponudio novi sponzorski ugovor Savezu, koji je manji od prethodnog. Selektor je kazao da mu je Radujko ranije obećao da će novi sponzorski sporazum biti veći.

Radujko je naveo da je novi osnovni ugovor o generalnom sponzorstvu „višestruko veći“ od starog, koji je nedavno istekao.

Povezana vest:  Evroliga, TOP 16, Na Barselonu za 2.500 dinara

-Kada se saberu sva isplaćena sredstva po starom ugovoru, osnovni iznos plus bonusi za ostvareni rezultat, novi osnovi ugovor, bez predviđenih nagrada, i dalje je veći. Zašto je selektor izjavio to što je izjavio pitanje je za njega i za Košarkaški savez, a ne za sponzora. Da ugovor nije dobar, ne bi ga Savez potpisao – naveo je generalni direktor Telekoma.

Povezana vest:  Pavićević selektor reprezentacije Crne Gore

-Svako sledeće kršenje ugovornih obaveza od strane predstavnika Košarkaškog saveza Srbije prouzrokovaće momentalni raskid sponzorskog ugovora – naveo je Radujko.