neno_belanNeno Belan i Fjumens 1. jula u beogradskom SKC-u

 

Hrvatski muzičar Neno Belan, bivši član splitskih „Đavola“, sviraće 1. jula u Studentskom kulturnom centru Beograda sa svojom pratećom grupom „Fjumens“, saopštila je koncertna agencija Long play.

Belan je, preko Long playa, obećao posetiocima svog koncerta da će ih „vesele i razdragane uvesti u letnje praznike“ i da će ih „bar na par sati ‘odvesti’ na more“, donoseći im u Beograd „atmosferu Mediterana“.

Povezana vest:  Bas i Stega prvi put u Kovinu, Nišu i Zaječaru u elektronskom sastavu

Belan, tvorac velikih jugoslovenskih hitova „Stojim na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“, „Ostani uz mene“ i „Dugo toplo ljeto“, nedavno je uspeo da sa koncertnim albumom „Tvornica snova“ osvoji četiri nagrade „Porin“ u Hrvatskoj.

Ovaj dvostruki CD je dobio „Porine“ kao album godine u Hrvatskoj, najbolji rok album i najbolji koncertni album. Sadrži i pesmu „Ivona“ koja je dobila „Porina“ za najbolje izvođenje pesme sa vokalom.

Povezana vest:  KONCERTNI SPEKTAKL „INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO" PONOVO U BEORADSKOM SAVA CENTRU 30.septembra i 1.oktobra u SNP u NOVOM SADU

Belan je najavio da će koncert u SKC-u „dosta ličiti na ‘Tvornicu snova’, to jest da će biti presek njegovog kompletnog stvaralaštva – od 1980-ih i „Đavola“ do poslednjeg solo albuma „Rijeka snova“ (2007).