nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Denvera, Šarlota i Indijane

Košarkaši Denvera pobedili su u noći između utorka i srede Los Anđeles Lejkerse u NBA ligi sa 120:109 i tako upisali peti uzastopni trijumf u Stejpls centru. Denver su do pobede predvodili Kenet Farid sa 28 poena i 15 skokova, dok je Danilo Galinari dodao 21 poen, od čega 14 u drugom poluvremenu.Srpski košarkaš Nikola Jokić nije bio u timu Denvera zbog povrede.
U poraženoj ekipi, koji je novu sezonu u NBA ligi otvorio sa četiri poraza, najbolji je bio Džordan Klarkson, koji je postigao 30 poena, dok je Kobi Brajant utakmicu završio sa 11 poena, tri skoka i pet asistencija.
Denveru je ovo peta uzastopna pobeda nad Lejkersima u Los Anđelesu, a ukupno deseta pobeda u 11 poslednjih susreta sa ekipama iz tog grada. Košarkaši Šarlota su u gostima bili bolji od Čikaga sa 130:105 i tako upisali prvu pobedu u sezoni.
Najefikasniji u Šarlotu bio je Džeremi Lamb sa 20 poena, Nikola Batum je ubacio dva poena manje, dok je Džeremi Lin postigao 15. U redovima Čikaga najbolji je bio Džimi Batler sa 26 poena. 
Indijana je, takođe, stigla do prve pobede u sezoni, pošto je prošle noći u gostima savladala Detroit sa 94:82. 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rodni Staki sa 23 poena, dok se u redovima Detroita najviše istakao Andre Dramond sa 25 poena. ; 
Do prve pobede u sezoni stigao je i Orlando, pošto je bio bolji od Nju Orleansa sa 103:94, dok je Toronto savladao Dalas sa 102:91 i tako upisao četvrtu pobedu na otvaranju sezone, prvi put u istoriji kluba. Atlanta je slavila protiv Majamija sa 98:92, dok je Memfis bio bolji od Sakramenta sa 103:89. 

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Nikolić: U teškoj smo situaciji!