A kos Czv NATASA KOVACEVIC008

Nataša Kovačević se vratila na parket posle dve godine

Srpska košarkašica Nataša Kovačević vratila se večeras na teren i zaigrala u dresu Crvene zvezde, dve godine nakon teške saobraćajne nesreće, posle kojoj joj je amputiran deo leve noge.
Svoju prvu zvaničnu utakmicu nakon nesreće hrabra košarkašica odigrala je večeras u pobedi Crvene zvezde nad niškim Studentom u utakmici 6. kola prvenstva Srbije (78:47) i upisala pet poena za 15. minuta provedenih na parketu.
-Zaista sam presrećna što sam ponovo ovde, osećam se sjajno i velika je čast igrati za Zvezdu.Takođe sam jako srećna što je moj povratak obeležen u klubu iz kog sam otišla u Đer, a to je Crvena zvezda. Praktično sam se vratila kući i kao da ovih dve godine nije ni bilo – izjavila je novinarima mlada košarkašica.
Kovačevićeva je u igru ušla u šestom minutu prve četvrtine i tom prilikom dobila ogroman aplauz cele hale u Železniku.
-Prijaju mi reakcije medija i želim da se zahvalim svim ljudima koji su došli ovde i podržali Crvenu zvezdu. Nadam se da ćemo se viđati i na narednim utakmicama. Zaista se osećam sasvim normalno, kao što ste videli sve radim kako treba. Želim da se zahvalim svojoj ekipi i eto sve koševe koje sam postigla, produkt su timske igre. Davaću svoj maksimum da pomognem ekipi što više mogu – zaključila je Kovačevićeva.
Saobraćajna nesreća u kojoj je Kovačevićeva pretrpela tešku povredu dogodila se pre dve godina kada su košarkašice mađarskog Đera, za koji je u tom trenutku nastupala, krenuo na pripremnu utakmicu u Šopron.
Do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo s puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.
Na licu mesta stradao je tim menadžer ekipe Petar Tapodi, dok je trener Fuzi Akos preminuo u bolnici.

Povezana vest:  Čović i Vujošević: Problem je u novcu

PHOTO: ATAIMAGES