pesic_cz_zagreb_aba

Pešić: Navijači pomozite

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić pozvao je danas navijače da podrže njegove izabranike u revanš utakmici polufinala plej-ofa Superlige protiv Radničkog.

-Zaista bi nam bila mnogo važna podrška navijača. Ovo je plej-of, mislim da je svima jasno da nam njihova pomoć nikad nije bila potrebnija. Biće jako teška utakmica, zato nam je neophodna dodatna energija sa tribina koju Delije mogu da nam pruže. Utakmice se igraju u ubitačnom ritmu, finiš je sezone, a podrška navijača može dodatno da poveć motivaciju i nivo borbenosti – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije protiv Finske u osmini finala EP

Kragujevčani su slavili u prvom meču sa 84:78 i crveno-belima je neophodna pobeda, kako bi produžili seriju.

-Posle utakmice u Kragujevcu rekao sam da nema previše vremena za analizu. Međutim, mi smo igru Radničkog dobro analizirali i znamo kako treba da se igra. Ipak, nije sve u dvorani Jezero zavisilo od nas, niti će sve od nas zavisiti u Pioniru, jer pita se i protivnik. Utakmica u Kragujevcu odigrana je u “pravoj domaćoj atmosferi“, ali najbolji su ipak bili akteri na terenu – rekao je Pešić.

Povezana vest:  EI 2015, Srbija protiv Belorusije u polufinalu EP

On je dodao da je fer-plej bio na visokom nivou i da je tome doprinelo dobro suđenje.

-Kada govorim o suđenju uvek mi je važno da arbitri pokažu respekt prema mojoj ekipi i mojim igračima, a upravo to se desilo u Kragujevcu. To nam daje mirnoću za revanš utakmicu u Beogradu – naglasio je Pešić.

Za poraz u prvom meču presudna je bila prva deonica koju su crveno-beli izgubili 32:18, a Pešić otkriva da zna šta njegov tim mora da uradi kako bi izjednačio rezultat.

Povezana vest:  2. KOLO NLB LIGE, Poraz Zvezde u Podgorici

-Moramo neke stvari da uradimo bolje nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici, razgovaraćemo sa igračima, trudićemo se da se maksimalno pripremimo, iako je malo vremena. Učinićemo sve da pobedimo i izborimo treću u utakmicu u Kragujevcu – zaključio je Pešić.

Druga utakmica polufinala Superlige Srbije Crvene zvezda – Radnički igra se sutra od 18 sati, a uprava kluba odlučila je da ulaz u Pionir bude besplatan.