nikola_pekovic_slavi_par_sar

EVROLIGA
Peković: Osećam se kao nekad
 
Košarkaš Partizana Nikola Peković kazao je večeras de se posle pobede protiv belgijskog Šarlroa u 3. kolu Evrolige ponovo oseća kao nekad, kada je tek došao među crno-bele.
-Pokazali smo da smo pravi kolektiv i sjedinjeni. Osetio sam se kao kada sam prvi put došao u Partizan. Bilo mi je jako dobro i odlično se osećam – rekao Peković novinarima uz širok osmeh posle pobede u beogradskoj hali Pionir sa 91:81.
Iskusni centar je dodao je da je atmosfera u ekipi ista kao što je bila i u periodu od 2005. do 2008. godine, kada je prethodno igrao za Partizan.
On je ocenio da je su se igrači pobedom posle dva poraza u Grupi C oslobodili velikog pritiska.
-Sigurno da nam je pao teret sa leđa ili kamen sa srca. Mogli smo I utakmice protiv Anadolu Efesa ili Makabija da dobijemo da smo odigrali na ovako visokom nivou kao večeras i ovako hrabro – kazao je Peković
-Nismo padali u igri i pobedili smo važnu utakmicu – dodao je on.
Na pitanje novinara da li mu smeta veliki pritisak koji je na njemu, pošto se igra Partizana velikim delom zasniva na centrima, Peković je kazao da se trudi da uvek pruži maksimum.
-Nekada pogađam koš, nekad ne, ali drago mi je što mogu da pomognem Partizanu. Trudiću se da bude tako dokle god sam ovde – dodao je Peković koji se vratio među crno-bele samo dok traje štrajk igrača u američkoj NBA ligi.
Amerikanac Ejsi Lo je kazao da crno-beli nisu smeni da dozvole još jedan poraz.
-Bila je teška utakmica. Pobeda nam je bila jako potrebna. Bili smo priterani uza zid i bilo bi loše da smo sezonu poceli sa 0:3. Nismo to mogli sebi da priuštimo i odgovorili smo na pravi način. Dobro smo igrali i imali smo podršku publike – ocenio je on.
Za razliku od prethodne utakmice, Lo je večeras igrao mnogo bolje I bio najefikasniji igračsa 26 poena i sedam asistencija.
-Kao što sam i ranije govorio – učim. Ne možeš da budeš NBA igrači onda dođeš u Evropu i kroz dve utakmice pokažeš šta znaš. Potrebno je vreme, ali to nije izgovor. Morao sam i ranije da igram bolje, kao što sam uspeo večeras – kazao je Lo.
On je rekao da mora još mnogo da radi, ali da jedva čeka sledeću utakmicu.
-Nastaviću da se poboljšavam i da dobro igram u svakoj utakmici. Znam da moje dobre igre doprinose pobedama i zato moram mnogo da radim, ali radujem se i jedva čekam sledeći meč- rekao je Amerikanac.
dusan_kecman_par_sar
Dušan Kecman je ocenio da crno-beli sa ovom pobedom „koliko-toliko“ ostaju u trci za plasman u drugu fazu Evrolige.
-Mnogo nam je lakše sada. Bili smo pod pritiskom da utakmicu odigramo kvalitetno. Sa ovom pobedom koliko-toliko ostajemo u trci da se nadamo iznenađenjima i potencijalnom plasmnanu među 16 najboljih. To je, ipak, još daleko i treba ići korak po korak – ocenio je Kecman.
On je istakao da se igračima pobedom vratilo samopouzdanje i da sada veruju u „svoj kvalitet i potencijal“.
-Malo nam fali da prelomimo i igramo na visokom nivou svih 40 minuta u Evroligi – dodao je Partizanov košarkaš.
Na pitanje novinara koliko je teško igrati protiv ekipe koja nema pravog centra, a ume da pogodi šuteve „preko ruke“, Kecman je kazao da je Šarlroa „jako nezgodan protivnik“.
-Jako su nezgodna i iskusna ekipa, sa odličnim pojedincima. Nisu slučajno dobili Anadolu Efes u Istanbulu. Mislim da će oni mnoge iznenaditi, pogotovo u Belgiji – ocenio je Kecman.
Partizan će idući meču Evroligi igrati 10. novembra, ponovo u Beogradu, protiv Real Madrida.
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Klipa: Zaslužena pobeda, odbrana odlučila