dejan radonjic cz fener

Radonjić: Izborili smo herojsku pobedu u Minhenu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle trijumfa nad Bajernom da je u Minhenu izborena herojska pobeda zbog svih problema koji su zadesili njegov tim.
Crveno-beli su večeras nakon izvanredne igre slavili rezultatom 90:79 za drugu pobedu u A grupi Evrolige.
-Čestitam mojim igračima na velikoj utakmici i pobedi, uz zahvalnost navijačima koji su došli iz cele Evrope i napravili fantastičnu atmosferu u dvorani. Došli smo u Minhen posle tri poraza u nizu i sa mnogo problema zbog povređenih igrača. Gal Mekel je sinoć iščašio zglob, Branko Lazić je povređen tokom meča, i moram reći da je zbog svih problema koje imamo ova pobeda herojska – izjavio je Radonjić za sajt Evrolige.
On je naveo da je njegov tim jako dobro počeo utakmicu i igrao dobru odbranu, a da je rano vođstvo doprinelo samopouzdanju.
-Znali smo da će nas Bajern stisnuti, imali smo neke greške, ali to je danak neiskustvu igrača koji su bili na terenu večeras. Posle povrede Lazića činilo se da nećemo držati ritam sa Bajernom, međutim, u drugom poluvremenu igrali smo veoma dobro i na visokom nivou. Na kraju, odigrali smo najbolju košarku i zaista šutirali dobro, pogodivši neke veoma važne poene. Malo ko je pretpostavljao da ćemo posle tri poraza izgledati ovako dobro kao večeras – zaključio je Radonjić.
Trener Bajerna Svetislav Pešić čestitao je Crvenoj zvezdi, priznajući da je bila bolja.
-Oni su odigrali odličnu utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Bili su odlični u odbrani, igrali su jako pametno i treba im čestitati. Bili su bolji od nas, iz minuta u minut igrali su sa sve više samopouzdanja i iznenadili su moje igrače – kazao je Pešić.
Crvena zvezda u 6. kolu A grupe Evrolige gostuje 19. novembra ekipi Strazbura.

Povezana vest:  TURNIR ŠEST NACIJA, Crna Gora osvojila peto mesto na turniru u Ljubljani