nemanja-dangubic promo

Dangubić: Markus nas je navukao na Call of Duty

Navijači Crvene zvezde nestrpljivo čekaju povratak Nemanje Dangubića. Talentovani košarkaš će u narednih 10-ak dana biti potpuno spreman da se priključi ekipi u evroligaškoj borbi za Top 16 i titulu ABA lige, a vreme tokom povrede provodio je gejmerski u društvu kapitena Luke Mitrovića.

– U početku oporavka sam uglavnom ležao, pratio sport i Zvezdu. Pored mene su sve vreme bili moji prijatelji i porodica, dosta sam gledao filmove, a za izbor je zadužena moja devojka. Kad sam se malo oporavio, nažalost, dobio sam partnera u oporavku, Luku. Išao sam non stop kod njega i igrali smo Soni 4, provodili vreme zajedno. Zahvaljujući njima sve je bilo lakše, mnogo bolje sam podneo ovu nezgodnu povredu.

Luka Mitrović se nedavno „požalio“ da si se oporavio, pa sad nema sa kim da igra igrice?
– Sad imam manje slobodnog vremena pošto je fokus na povratku, ali kad god mogu, svratim kod njega da odigramo koju partiju PES-a ili Call of Duty.

Povezana vest:  Hrvatski košarkaš fizički nasrnuo na sudiju

Kojim ekipama ste privrženi? Kvinsi Miler je rekao da uveliko vas deset igra Call of Duty.
– Ako igramo PES moj izbor je Liverpul, Luka uglavnom izabere Arsenal ili Napoli… moram priznati da je bolji od mene. Markus nas je zarazio sa Call of Duty, i sad timski igramo, mnogo je zabavno. Kvinsi se ubacio tu, Rajan Tompson, Maik Cirbes… Tako da ume da bude baš zanimljivo. Ako se pitate ko je najbolji u COD, to je Markus. :) Novajlija Kvinsi je sjajan momak i lako se uklopio, hemija u ekipi je sjajna, pa se često družimo i van terena.

Nažalost, obzirom na situaciju, mogli ste da se podelite i igrate u taborima „zdravi“ protiv „povređenih“?
– Ove godine nismo imali sreće sa povredama, nažalost, pored terena se stvorila grupa povređenih, ali mislim da se polako vraćamo i bićemo kompletni kad bude najvažnije, kapiten će biti spreman kad bude najpotrebnije, u borbi za trofeje.

Povezana vest:  Zvezda kažnjena sa 18.000 evra zbog propusta na derbiju

Ko u ekipi ne ume da podnese poraz u igrici?
– Luka. On je dobar u PES-u, COD mu ne ide baš, pa bude frustriran. I uvek kaže da neće više da igra tu igricu :))

Kako si video meč sa Realom, da li si se potajno nadao pobedi koja se na kraju desila, iako je i Realu bilo ‘biti ili ne biti’?
– Utakmica sa Realom je bila magična. Nadao sam se, ali nisam znao šta da očekujem od ove utakmice. Sjajna atmosfera nas je vodila. Naravno, momci su odigrali sjajno, svako je dao doprinos. Znamo koje bio junak, ali mislim da je ovo timska pobeda, nagrada za rad i probleme koje smo imalo od starta sezone. Moramo da nastavimo da radimo i verujemo.

Koje pesme izdvajaš kao omiljene, postoje li neke koje motivišu ekipu u svlačionici?
– Što se tiče muzike, to se uglavnom menja. Zavisi od raspoloženja. Ja sam od onih što sve slušaju, sve što ima dobar ritam uglavnom mi se svidi :) U svlačionici je DJ Luka, a ponekad Maik. Uglavnom se pušta house, ali određena pesma ne postoji.

Povezana vest:  KSS posle 23. marta odlučuje o kandidaturi za EP 2015.

Šta sve može ovaj tim kada se vratite ti i Luka, kada se Vilijams uigra sa Milerom?
– Markus će doneti ekstra kvalitet ovoj ekipi, obojica su veoma talentovani, neće biti problema nikakvih oko njihove saradnje. Naši ciljevi jesu najviši, ali treba ići korak po korak, a sledeći je Cibona.

I za kraj, održavaju li se kontakti u ekipi sa Jakom, Đenkom, Bobijem, nedostaje li im Zvezda posle šampionske sezone u kojoj je osvojeno sve što se moglo osvojiti?
– Čujem se sa Bobijem, ostalima slabije. Verujem da im nedostaje. Igranje u Zvezdi je specificno i jedinstveno, pa da sam siguran da im nedostaju atmosfera iz Pionira i naši navijači.

PHOTO: Dragoljub  Žarković