Srb Tur 3

Košarkašice Srbije izgubile od Ukrajine u kvalifikacijama za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, pošto je danas u Kijevu izgubila od Ukrajine sa 75:78 (14:9, 25:22, 16:25, 20:22), u utakmici trećeg kola Grupe D.
Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Jelena Milovanović sa 16 poena, Danijel Pejdž postigla je 14, uz četiri skoka, a 12 poena ubacila je Biljana Pešović. Dajana Butulija postigla je 10 poena i imala je pet skokova, a isti učinak imala je i kapiten Milica Dabović.
Ukrajinu je do pobede predvodila Alina Jagupova sa 31 poenom, četiri skoka, šest asistencija i šest ukradenih lopti. Keterina Dorogobuzova dodala je 13 poena i sedam skokova, a Gana Zaricka postigla je poen manje.
Pred 4.000 gledalaca u Kijevu Srbija je u drugoj četvrtini vodila sa 14 poena razlike, ali je domaći tim uspeo da se vrati i preokrene rezultat u trećoj deonici koju je dobio sa devet poena. 
Srpski tim je loše šutirao „trojke“, pogodio je tri iz 18 pokušaja. Minut i pet sekundi pre kraja Srbija je poslednji put vodila, 73:72, a Ukrajinke su do pobede došle preciznim izvodjenjem slobodnih bacanja u poslednjem minutu. One su u tim trenucima sa linije postigle šest poena, a 11 sekundi pre kraja odlučujuće poene postigla je Jagupova.
Srbija je posle toga imala napad za izjednačenje ali je Biljana Pešović napravila grešku. Posle tri kola Srbija ima skor od dve pobede i poraz, a Ukrajina je prva na tabeli sa sve tri pobede.

Povezana vest:  Dangubić: Odbrana trofeja svima mnogo znači