Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa plasmanom u polufinale plej-ofa Super lige ispunila deo ciljeva, a posle večerašnje pobede nad Mega Leksom kazao je da je zadovoljan stanjem u kome se ekipa nalazi.

-Mislim da smo ulaskom u polufinale sa prve pozicije odradili jedan deo onoga o čemu smo razgovarali. Sada ostaje da se spremimo za polufinalnog rivala i vidimo kako će to da prođe. Večerašnja utakmica je tipična utakmica kada se igra protiv Mega Leksa. Oni igraju brzo i ne preskaču šanse za realizaciju. Mi smo par puta bili na bezbednoj koš razlici, ali smo nalazili načina da se Mega vrati. Srećom, toga nije bilo na kraju – rekao je Džikić novinarima.

Povezana vest:  Italija ubedljiva protiv Izraela

Partizan je večeras pobedio Megu sa 94:89 i obezbedio prvo mesto u Grupi B pred plej-of.

-Generalno, moram da budem zadovoljan. Podigli smo nivo pripremljenosti, budnosti…baš smo na žiletu i to mi se sviđa. To je nešto što je potrebno u našoj situaciji da bi se uradile neke stvari – rekao je Džikić.

Partizan je imao skoro isti procenat šuta za dva i za tri poena, a protivniku je dozvolio 16 ofanzivnih skokova.

-Nismo baš dopustili te ofanzivne skokove. Neke su se nespretno odbile. (Danilo) Nikolić (sedam ofanzivnih skokova) je dugačak igrač i kada se pusti da skače u visinu bez kontakta, može vrlo dobro to da radi. Ali, u prvoj četvrtini imali su šest ofanzivnih skokova, a 10 u ostalih 30. Ne mogu da kažem da sam najzadovoljniji, ali kad igraš sa Megom i hoćeš da im promeniš ritam, moraš neke stvari da žrtvuješ – objasnio je trener Partizana.

Povezana vest:  Basketaši Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

-A što se tiče procenata, malo me više brine procenat za dva nego za tri. Ma, 50 odsto je dobar procenat, ne brine me u stvari, ali mislim da smo mogli brže da se oslobađamo lopte – dodao je on.

Edo Murić je izašao pre kraja meča, a trener je objasnio da se povredio u petak na treningu i da je sada obnovio povredu.

-Stao je na nogu saigraču na treningu i izvrnuo je zglob. Odlučio je da odigra danas i da posle toga vidi šta i kako, što je za poštovanje. Nije odigrao najbolje i najpametnije, ali ja poštujem kad neko igra na svoju odgovornost. Neće igrati protiv Konstantina, ali mislim da će do subote biti kako treba – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Nelson: Važna je pobeda u prvoj utakmici

Trener Partizana je posle utakmice uzeo mikrofon i obratio se navijačima, što je bilo nerazumljivo u hali, ali sada nije želeo da ponavlja.

-Nema potrebe sada, najavićemo utakmice putem medija i našeg sajta. Važna nam je bila utakmica danas, svi smo bili baš fokusirani da uradimo jednu priču do kraja…Vrlo mi je zanimljivo koliko ima ljudi koji se, onako, i dalje čude svime što se dešava – rekao je Džikić, ali nije hteo da ulazi u detalje.