Košarkaška liga Srbije kaznila je danas košarkaške klubove Crvena zvezda i Partizan sa 484.000 dinara zbog tehničkih grešaka igrača i trenera i nesportskog ponašanja navijača u četvrtoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.

Zvezda je sinoć odbranila šampionsku titulu pošto je u četvrtoj utakmici pobedila Partizan sa 70:65, a dva kluba kažnjena su zbog incidenata na toj utakmici.

Povezana vest:  Džikić: Spremni smo za težu utakmicu u Železniku

Kako se navodi u saopštenju, Crvena zvezda je kažnjena sa 180.000 dinara zbog nesportskog navijanja gledalaca, bacanja izuzetno snažne petarde na klupu Partizana, bacanja rakete na navijače Partizana, bacanja sitnih i čvrstih predmeta na teren i paljenja tri baklje u gledalištu.

Trener Zvezde Dejan Radonjić i košarkaš Branko Lazić kažnjeni su sa po 12.000 dinara zbog tehničkih grešaka na sinoćnjoj utakmici.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan siguran i protiv FMP-a

Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 280.000 dinara zbog nepristojnog i nesportskog navijanja navijača, bacanja dve rakete na navijače Zvezde, bacanja većeg broja petardi i velike količine čvrstih predmeta na teren.

Košakaška liga Srbije čestitala je Crvenoj zvezdi na osvajanju šampionske titule.