Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu posle produžetka selekciju Francuske sa 94:88 (13:14, 21:22, 23:22, 24:23, 13:7 ), u pripremnoj utakmici za predolimpijski kvalifikacioni turnir.

Srbija je pre četiri dana u Francuskoj takođe pobedila, 79:77. Srbija sledeću utakmicu igra u utorak protiv Grčke.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Miroslav Raduljica sa 17 poena i pet asistencija, kao i Nemanja Nedović sa 16 poena. Nikola Jokić završio je meč sa 10 poena i devet skokova, a Miloš Teodosić i Nikola Kalinić takođe su postigli po 10 poena.

Francusku su predvodili Nando De Kolo sa 16 i Žofre Lovernj sa 15 poena.

Povezana vest:  Srbija u polufinalu EP, sledi Rusija

Francuska je bolje počela meč pred oko 10.000 ljudi u Areni, i vodila je sa 4:0 i 7:2, ali je Srbija dobrom odbranom uspela da priđe i smanji prednost, da bi početkom druge četvrtine prvi put povela 17:16, posle poena Miroslava Raduljice.

Oba tima su bila dobra u odbrani, a Srbiju je vodio najviše Raduljica, ali je Francuska sredinom druge četvrtine uspela da ponovo povede, 17:16. Posle toga se igrala rezultatska „klackalica“, ali je Francuska na poluvreme otišla sa prednošću od 36:34.

Povezana vest:  Mega Leks i zvanično u Ligi šampiona

Francuska je vodila u prvom poluvremenu najviše zahvaljujući Žofreu Lovernju, ali su se u drugom uključili i Nando De Kolo i Toni Parker, tako da su „trikolori“ vodili tokom cele treće četvrtine, najviše 64:58.

Srbija je smanjila prednost zahvaljujući pogocima Nemanje Nedovića i Bogdana Bogdanovića, posle čije trojke je ponovo povela, u 34. minutu 67:64. ; On je u sledećem napadu postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, i doneo Srbiji 70:64.

Francuska se vratila poenima Lovernja i Kima Tilija i vodila je 75:74, ali je Teodosić trojkom vratio prednost. Parker je postigao koš, Teodosić je dao oba bacanja na drugoj strani, da bi posle penala Miroslava Raduljice „orlovi“ vodili 81:78 na 65 sekundi pre kraja.

Povezana vest:  Grujin: Evropa konačno stiže u Kragujevac

Borbeni Francuzi se nisu predavali, tako da je De Kolo postigao trojku izjednačio, posle čega nijedan tim nije uspeo da iskoristi svoje napade, tako da je meč otišao u produžetak.

Srbija je dodatnih pet minuta počela serijom 9:0, poenima Bogdanovića, Jokića i Nedovića, i tako povela sa 89:81, što se ispostavilo kao previsoka prednost za Francuze.