kk_hemofarm_grupnaFINALE PLEJ OF

Utakmica u Vršcu registrovana rezultatom 81:86

 

Komesar košarkaške Superlige Srbije Predrag Bubalo odlučio je danas da druga utakmica finala plej-ofa između Hemofarma i Partizana bude registrovana rezultatom 86:81 u korist „crno-belih“.

Komesar lige je ocenio da je Košarkaški klub Hemofram do 1,14 minuta pre kraja meča uspešno organizovao utakmicu i da je „ponašanje trenera i pomoćnog osoblja u stručnom štabovima obe ekipe prilikom izbijanja incidenta bilo ispravno“.

Povezana vest:  Zvezdi u dramatičnom meču pobedila Partizana za 1:0

-U momentu kada je izbio incident, oni su učinili sve kako bi razdvojili igrače i omogućili normalne uslove za nastavak utakmice – rekao je Bubalo.

On je posebno pohvalio arbitre jučerašnjeg meča, njihovu „pribranost i veštinu prilikom rešavanja konflikata, kao i dosledno primenjivanje pravila igre“.

Bubalo je sa po 500 kaznenih bodova, odnosno 42.500 dinara, kaznio sedmoricu vinovnika incidenta iz domaćeg tima Danila Anđušića, Bogdana Obrenovića, Marka Šutala, Milana Mačvana, Miloša Borisova, Bobana Marjanovića i Uroša Petrovića.

Povezana vest:  NBA VESTI, Stojaković još nije spreman da igra

Identične kazne dobili su učesnici nereda iz Partizana – Stefan Sinovec, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Aleksandar Mitrović, Petar Božić, Branilsav Đekić i Salavko Vraneš.

Zbog direktnog isključenja koje je izazvalo masovnu tuču na terenu sa po 1.000 bodova (85.000 dinara) Aleksandar Marić, Raško Katić, Aleksandar Rašić i Goran Jagodnik.

Zbog loše organizacije utakmice Vrsčani su kažnjeni sa 1.000 bodova.

Povezana vest:  Šakota pred Žalgiris: Opasna utakmica; Lazić: Biće teško

Bubalo je ocenio da je ovakav incident „prvi takve vrste u ovoj sezoni i da nanosi veliku štetu domaćem takmičenju“.

-Verujemo da će oba kluba učiniti sve da se do kraja plej-ofa i narednih sezona slične stvari ne ponove – zaključio je Bubalo.

Treća utakmica finala plej-ofa igra se sutra od 18 časova u Beogradu. Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a „crno-beli“ vode sa 2:0.