Košarkaški savez Srbije (KSS) apelovao je danas na čelnike Partizana da još jednom razmotre u kom medjunarodnom takmičenju će klub nastupati naredne sezone. Košarkaški klub Partizan je pre dva meseca odlučio da naredne sezone nastupa u Evrokupu, ali je KSS pozvao crno-bele da razmotri da li će igrati u tom takmičenju ili Fibinoj Ligi šampiona.

-Poštujem vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za nastup u Evrokupu, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U medjuvremenu su od učešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje u kom će takmičenju na kraju učestvovati njihovi klubovi – navodi se u pismu KSS koje je potpisao predsednik Dragan Djilas.

Košarkaški savez navodi da je pitanje da li će se i u kom sastavu održati Evrokup, jer su poziv za nastup u tom takmičenju dobile „neke ekipe koje su po kvalitetu daleko ispod ostalih“.

-Fiba Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra – navodi se u pismu.

KSS je u skladu sa odlukom Borda Fiba Evrope iz aprila suspendovao Partizan iz članstva u organizaciji, što prema oceni Djilasa, „nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome“.

Povezana vest:  Hemofarm ostvario novu pobedu

-Partizan u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja medjunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo. I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor Fibe i ECA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dodje, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevazidjemo – navodi se u pismu.

Povezana vest:  Radonjić: Istorijska pobeda, sezona u Evropi uspešna

Žrebom u Barseloni početkom jula odlučeno je da će Partizan u Evrokupu igrati u Grupi B sa Himkijem, Albom, Bilbaom, Lijetuvos Ritasom i Kantuom.