Vaterpolo reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2) sa Grčkom ;u drugom kolu Grupe A Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Filip Filipović s dva pogotka, dok su po jedan postigli Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Andrija Prlainović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

U selekciji Grčke istakao se Joanis Funtulis s četiri gola, a Angelos Vlahopulos postigao je dva. Srbija će u trećem kolu Grupe u sredu u 0.30 po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Brazila.

Izabranici Dejana Savića imali su dosta problema s realizacijom u prvoj četvrtini, dok je Grčka bila nešto organizovanija i raspoloženija, pa je stekla dva gola prednosti posle dva i po minuta igre. Joanis Funtulis je iz peterca u prvom napadu, koji je skrivio Andrija Prlainović, doveo Grčku u vodjstvo, a već u narednom napadu iskoristili su igrača više pa je Kirijakos Pontikeas povisio na 2:0.

Povezana vest:  Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala medalje paraolimijcima

Na drugoj strani srpski vaterpolisti nisu mogli da savladaju raspoloženog Konstatinosa Flegkasa, da bi Filip Filipović na 80 sekundi pre kraja prve deonice udarcem s distance smanjio zaostatak.

Nastavila je Grčka s čvrstom igrom u odbrani i u drugoj četvrtini, dok su u napadu koristili igrača više u bazenu, pa su nakon 16 minuta igre vodili s 4:1. Funtulis je prvo povisio na 3:1, da bi Vlahopulos posle isključenja Save Randjelovića doveo Grčku do tri gola prednosti.

Povezana vest:  PREDVOĐEN SREĆKOM, OLIMPIJSKI KARAVAN KREĆE SRBIJOM

Loše je počelo drugo poluvreme za ekipu Dejana Savića. Funtulis je svoj trećim pogotkom na utakmici doveo svoju ekipi do četiri gola prednosti (5:1), a je potom usledila mini-serija Srbije od dva uzastopna pogotka. Stefan Mitrović je odmah u narednom napadu smanjio zaostatak, da bi posle posle nekoliko dobrih odbrana na obe strane Nikola Jakšić doveo Srbiju na dva gola zaostatka.

Zaigrali su u nastavku srpski vaterpolisti znatno bolje, ali nisu uspeli da ostvare prvi trijumf na OI. Na 37 sekundi pre kraja treće četvrtine Prlainović je doveo Srbiju na gol zaostatka, ali je Grčka preko Vlahopulosa, koji je šutirao sa oko 10 metara, ponovo uvećala prednost (7:5).

Povezana vest:  Zdravstvena komisije OKS održala drugi sastanak sa predstavnicima saveza na temu Zika virusa

Srbija je u poslednjoj deonici uspela da stigne do izjednačenja (8:8), a pogotkom Nikića i do preokreta na dva minuta i 23 sekunde pre kraja. Ipak, Grci su već u narednom napadu iskoristili igrača više u bazenu, pa je Funtulis po četvrti put na utakmici savladao Branislava Mitrovića i postavio konačan rezultat.