Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Megu Leks sa 96:76 (32:14, 24:17, 21:24, 19:21) u derbiju četvrtog kola Jadranske lige.

Ovo je braniocima titule četvrta pobeda, dok je Mega, prošlosezonski finalista, pretrpela treći uzastopni poraz.

Zvezdu su predvodili Luka Mitrović sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija, kao i Nemanja Dangubić sa 16 poena i četiri asistencije.

Povezana vest:  Džikić: Ovo je prvi kiks u sezoni, videćemo kakav je karakter tima

Megu je predvodio Marko Tejić sa 19 poena.

Zvezda je sigurno počela utakmicu, povela je 6:0 i čvrstom odbranom je kontrolisala tempo. Mega nije uspevala da pronađe rešenje za tu odbranu, tako da je ekipa Dejana Radonjića postepeno uvećavala prednost.

Precizni sa distance bili su Čarls Dženkins, Nemanja Dangubić i Luka Mitrović, tako da je domaćin već posle četiri minuta igre imao dvocifrenu prednost, 18:8. Košarkaši Zvezde su akcije završavali otvorenim šutevima za tri poena, tako da su su posle 10 minuta igre bili blizu vođstva od 20 poena, 32:14.

Povezana vest:  Novosađani titulom otvorili novu sezonu

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugoj četvrtini, iako je Mega neznatno pojačala ritam. Crveno-beli su na poluvremenu imali 65 odsto pogođenih šuteva iz igre i čak 20 asistencija, tako da su na poluvreme otišli s prednošću od 25 poena, 56:31.

Zvezda je u drugom poluvremenu igrala sigurno na oba kraja terena i čuvala prednost. Mega ni u jednom trenutku nije uspela da zapreti, tako da je trener Zvezde Dejan Radonjić ravnomerno raspodelio minutažu.

Povezana vest:  Gašić: Odigrali smo korektno prvo poluvreme

Zvezda u četvrtak počinje takmičenje u Evroligi, a u prvom kolu dočekuje Darušafaku.