Basketaška reprezentacija Srbije sjajno je startovala na FIBA 3×3 Svetskom prvenstvu u kineskom Gvangžuu, ostvarivši startne pobede nad Katarom (21:16) i Rusijom (21:14) u grupi A.

Nakon sjajnih rezultata u ovoj godini, srebra na Evropskom prvenstvu, osvojena tri FIBA 3×3 World Tour-a i pobede u Moskvi na turniru koje važi za nezvanično Svetsko prventsvo, naši momci su u Kini već na startu grupe A potvrdili kandidaturu za tron.

Povezana vest:  EVROLIGA, Kaha pobedom protiv Himkija ostala u trci za četvrtfinale

Aktuelni vicešampioni sveta, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, revanširali su se prvo Kataru na porazu u finalu poslednjeg Svetskog prvenstva 2014. Posle toga, slomljena je i Rusija, inače bronzana ekipa sa poslednjeg planetarnog šampionata.

– Obe ekipe dobro poznajemo, dogovor je bio da uđemo sa jakom odbranom od početka. Protiv Katara smo pali na pola meča i rezultatski su se priključili, ali smo meč priveli kraju kako treba. Rusi su čvrsti i slomili smo ih tek posle rezultatske klackalice pri 11:10, u nastavku smo pokazali da smo spremni za najveća dela – kaže Ždero.

Povezana vest:  Kesar: Tim mora da se navikne da igra dan za danom

Posle vrhunskog početka nadmetanja, naredni rivali u četvrtak biće Italija (13.30 po srednjeevropskom vremenu) i Novi Zeland (15.40), a za 15. oktobar su zakazani mečevi nokaut faze.

U četvrtfinale idu po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a Srbija se ukršta sa grupom D, u kojoj su Japan, SAD, Holandija, Kina i Turska.

PHOTO: Aleksandar Kamasi