Pioniri FMP doputovali u Beograd

 

FMP_MOSKVA_08_aerodromNajmlađi Ilija Đoković izneo je trofej, a za njim su provirila nasmejana i pomalo zbunjena lica pionirskih šampiona Evrope od siline aplauza. Tako je izgledao doček na aerodromu „Nikola Tesla“, gde su članovi porodice, prijatelji i članovi klupskog rukovodstva dočekali dečake koji su u Moskvi udarili novu recku u zlatnoj koloni uspeha FMP-a. Roditelji su spremili originalnu dobrodošlicu i transparent na kojem je pisalo: „ Znali smo da ste zlatni! Vaši najmiliji.“

Šampioni Evrope imali su pun tovar robe za prijavu na carini: pehare koje su zaradili mukotrpnim radom i sjajnom saradnjom sa trenerskim tandemom Milovan Bulatović – Milan Mandarić, kao i vođom ekspedicije Darkom Antićem. „Panteri“ su osvojili pehar za šampionsku titulu, prvo mesto u A grupi, kao i individualna priznanja za MVP turnira Nikolu Rebića, najboljeg centra Dušana Ristića i najpreciznijeg izvođača slobodnih bacanja Marka Tejića.

Povezana vest:  Mega Leks posle drame do bodova protiv Igokee

Trener Milovan Bulatović: Za ovaj turnir spremali smo se od prošle godine. Bili smo vrlo motivisani, ali smo imali maler već na startu. Naš kapiten Brano Đukanović se povredio na prvoj utakmici A grupe protiv Rige, pa nismo imali na raspolaganju kompletan tim. Ipak, i pored nepredviđenih okolnosti uspeli smo da slavimo. Moram da naglasim da su naši igrači tehnički obučeniji od vršnjaka iz drugih zemalja, jer se već u pionirima radi odličan individualni trening. Uz pojačanu fizičku pripremu u teretani i rad sa starijim igračima iz kadetskog uzrasta, naši dečaci su bili superiorni u odnosu na protivnike.

Povezana vest:  NBA VESTI, Irving i Lav srušili Lejkerse, sjajni Peković

Trener Milan Mandarić: Kup Šampiona u Moskvi je bio na vrlo visokom nivou. Imali smo mnogo teže utakmice nego što su pokazali rezultati. Uspeli smo da srušimo mit o nepobedivosti CSKA na vrućem terenu. Dobili smo ih dva puta u tri dana, a prethodno nisu poraženi dve godine. FMP je pokazao pobednički mentalitet, inat koji drugi nemaju i to ove dečake čini šampionima.

Povezana vest:  Čović: Pred nama je još dosta posla

MVP Nikola Rebić: Utisci iz Moskve su sjajni. Pobedili smo dva puta domaćina turnira CSKA, igrali smo rasterećeno i zasluženo osvojili titulu. Ovaj klupski uspeh i moj MVP trofej su podsticaji za dalji rad. Trudiću se da budem što bolji u narednim mečevima.