Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ocenio je da je dobra igra njegove ekipe u odbrani bila ključni faktor u večerašnjoj pobedi nad Barselonom u trećem kolu Evrolige.

-Dobra odbrana je prelomila meč. Mislim da smo igrali sjajnu odbranu. Oni na kraju nisu imali rešenja čak i kada su imali otvorene šuteve, jednostavno su ih ‘mašili’, jer im je ipak teško bilo posle 40 minuta snažne igre, kada im dišeš sve vreme za vratom – rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras u Beogradskoj areni pobedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige.“Čvrsta i jaka igra u odbrani Zvezdi već treću godinu za redom donosi rezultat u Evroligi“, dodao je on.

Povezana vest:  Zvezda iz Atine kreće EL; Tomić:Da odigramo dobro i pobedimo

Simonović je rekao da je Zvezda večeras pokazala da može kvalitetno da igra i protiv jakih ekipa u Areni, a ne samo u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

-Eto, pokazali smo da možemo i u Areni da igramo. Nije mi previše bitno gde igramo, samo da su naši tu, kao prošle godine u Minhenu (protiv Bajerna). Ja nisam znao da smo u Mihnenu. Nadam se da će biti još jače u nastavku sezonu, ukoliko je to uopšte moguće – naveo je Simonović.

Povezana vest:  Darušafaka pobedila Zvezdu za prvi trijumf u Top 16 fazi

On je dodao ekipi predstoji „malo uživanja“ u večerašnjem trijumfu, ali da od sutra koncentracija mora da bude na sledećem protivniku – Panatinaikosu.

Njego saigrač Ognjen Kuzmić rekao je da je Zvezda osvarila važnu pobedu protiv Barselone.

-Važna utakmica i važna pobeda za nas. Bitno je da nastavimo ovako da igramo. Nadma se da će sve ići kako treba posle ove utakmice. Ovo je bila prva utakmica u Areni… Jednostavno nemam reči za atmosferu. Mnogo pomaže, daje nergiju – rekao je Kuzmić.

Povezana vest:  Partizan najgledaniji u Jadranskoj ligi

Zvezda je posle loše prve četvrtine u nastavku meča zaigrala znatno bolje, posebno u odbrani.

-Nije bilo lako zaustaviti ih, ali smo timski obavili odličan posao. Dobro smo branili ‘pik en rol’, igrali smo čvrsto na visokim igračima, solidna odbrana svakako – rekao je Kuzmić.

On je dodao da ekipa mora dobro da se spremi i odmori za narednu utakmicu u Evroligi.