Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim mora da igra sa istom energijom kao Šarlroa, bez obzira što belgijski tim nema nijednu pobedu u prva četiri kola Lige šampiona.

-Šarlroa je ekipa sastavljena od igrača dobrih fizičkih sposobnosti, koji pokušavaju da igraju dosta brzo, imaju mnogo slobode u igri. To je opet ekipa sa velikim brojem stranaca, koje predvode iskusni Brendon Bouman, i spoljnak Ditrih Ričardson. Moramo da igramo sa istom energijom kao i oni, da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Nadamo se što boljoj poseti – rekao je Džikić.

Kapiten crno-belih Novica Veličković je u dosadašnjem toku FIBA Lige šampiona propustio dva meča. On je sada rekao da Partizanu neće biti lako protiv belgijskog tima.

Povezana vest:  Šilobad: Trebaju nam oni koji bodre klub, ne novi troškovi

-Oni u ekipi imaju mnogo Amerikanaca, igraju drugačiju košarku, na kakvu mi sa ovih prostora nismo navikli. Mi ne smemo nikoga da potcenimo, niti da se opustimo protiv bilo koga. Važna utakmica je pred nama, igramo pred svojom publikom kojoj želimo da pružimo jednu dobru utakmicu – rekao je Veličković.

Partizan u prva četiri kola ima tri pobede i jedan poraz. Utakmica se igra u utorak od 20.00 u hali „Aleksandar Nikolić“. Prodaja karata počinje tri sata pre početka meča na blagajni sale, po ceni od 500 dinara za tribine i 800 dinara za parter.

Povezana vest:  Tepić: Iskoristili smo pakleni ritam Zvezde

Nakon utakmice Lige šampiona, crno-beli putuju u Zadar gde će u subotu igrati protiv istoimene ekipe u Jadranskoj ligi.