Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Bamberg sa 79:78 (11:14, 27:15, 20:32, 21:17) u sedmom kolu Evrolige i tako ostvarili treći trijumf u tom takmičenju.

Zvezdu je predvodio Milko Bjelica sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Marko Simonović postigao 17, a zapaženu ulogu imao je i Stefan Jović sa 12 poena i po pet skokova i asistencija.

U ekipi Bamberga istakao se Nikolo Meli sa 16 poena i 10 skokova, a Darijus Miler dodao je 14.

Zvezda posle sedam utakmica ima tri pobede i četiri poraza, dok Bamberg ima dva trijumfa i pet poraza.

Crveno-beli loše su počeli utakmicu, do prvih poena stigli su tek u četvrtom minutu sa linije za slobodna bacanja. Bamberg je lako i brzo stigao do vođstva od 8:1, pa je trener Dejan Radonjić na isteku četvrtog minuta zatražio tajm-aut.

Povezana vest:  NLB LIGA, Uvalin: Nema opuštanja, moramo da se borimo protiv Krke

Serijom od 6:0 Zvezda se rezultatski vratila u meč, a do kraja prve deonice Bamberg je ipak uspeo da sačuva prednost i na pauzu ode s plusom od tri poena – 14:11.

Zvezda je u drugoj četvrtini igrala znatno bolje u napadu, dok je Bamberg s druge strane, zahvaljujući čvrstoj odbrani crveno-belih bio prisiljen na teške šuteve s distance. Beogradski tim je to iskoristio, pa je brzo stigao do preokreta, a potom i dvocifrene prednosti – 37:27, da bi se na poluvreme otišlo s plus devet za Zvezdu – 38:29.

Povezana vest:  Katić: Bili smo stegnuti, poraz će ostaviti traga na ekipu

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Bambergu koji je serijom trojki brzo stigao prednost rivala. Meli je ubacio čak tri trojke u kratkom periodu, a odbrana Zvezde nije funkcionisala.

Meli se u drugom poluvremenu razigrao, a uz to je do svoje igre došao i Zizis. To je donelo brzi preokret domaćinu. Zvezda je održavala priključak zahvaljujuć iraspoloženom Marku Simonoviću koji je pogodio dve vezane trojke za izjednačenje – 58:58.

Povezana vest:  22. KOLO NLB LIGE, Rezultati utakmica i tabela

U finišu tog perioda igre Bamberg je čvrstom odbranom zaustavio Zvezdu, pa je u poslednju deonicu ušao sa plus tri – 61:58.

Poslednja deonica donela je mnogo neizvesnosti, Bamberg je pet minuta pre kraja vodo sa 71:66, ali je Zvezda serijom 6:0 stigla do preokreta.

U poslednja dva minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda 24 sekunde pre kraja preko Čarlsa Dženkinsa došla do prednosti, a posle tajm-auta, Zvezda je odlučila da se brani, a ne da pravi faul, što je na kraju i donelo pobedu.