Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi poraz u Ligi šampiona, pošto su večeras u Beogradu izgubili od Šarlroa sa 84:70 (22:16, 27:24, 18:21, 17:9), u petom kolu takmičenja.

Ovo je belgijskoj ekipi bila prva pobeda u sezoni, posle četiri vezana poraza.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Branislav Ratkovica i Vanja Marinković sa po 15 poena.

Šarlroa je predvodio Ditrih Ričardson sa 16 poena.

Utakmica u prohladnom Pioniru, pred oko 3.000 ljudi počela je sa mnogo grešaka na obe strane, a igrala se u brzom tempu. Partizan je prvi poveo, ali je Šarloa počeo da pogađa sredinom prve deonice, tako da je belgijski tim poveo, prvi put sa 11:10.

Povezana vest:  Vujošević: Pobeda protiv Metalca za mir u ekipi

Gosti su povećali i održavali prednost, a na prvi mali odmor otišli su uz vođstvo od 22:16. Partizan je i u drugoj četvrtini nastavio da greši, pre svega u odbrani, a onda je Šarlroa poečo da pogađa trojke i brzo stekao dvocifreno vođstvo.

Gosti su u jednom trentuku imali šut za tri 9/11, a najveća prednost koju su imali iznosila je 14 poena, 46:32. Partizan je na poluvremenu zaostajao devet poena 49:40.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Tamiš pobedio OKK Beograd

Partizan je u drugom poluvremenu nešto bolje zaigrao odbranu i uspeo da priđe na četiri poena zaostatka, ali je Šarloa u trećoj deonici ponovo pogađao trojke i održavao je prednost. Dodatni problem za crno-bele predstavljalo je i to što je prvi plejmejker Vil Hečer već u 24. minutu dobio četvrtu ličnu grešku.

Domaća publika često se bunila na sudijske odluke, a košarkaši Partizana nisu uspeli da se prilagode na kriterijum i povremeno su prigovarali sudijama, zbog čega je Branislav Ratkovica dobio tehničku grešku.

Povezana vest:  Košarkaši Crvene zvezde savladali Tajfun

Partizan je promašivao neke šuteve, ali Šarlroa nije imao mnogo od igre, tako da su crno-beli u poslednju deonicu ušli sa sedam poena zaostatka, 60:67.

Domaći tim nije mogao da dođe do svoje igre, tako da je u poslednjoj deonici često šutirao trojke, ali bez uspeha. Crno-beli su završili utakmicu sa šutem za tri 3/17, odnosno 18 odsto. Šarlroa je u finišu meča u penal završnici povećao prednost i tako došao do svoje prve pobede.