Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan igrom svojih košarkaša protiv Tenerifa i dodao da takvi mečevi mnogo znače za sticanje iskustva.

-Pre meča sam već istakao da je ovo šansa za našu mladu ekipu i igrače da vide gde su u odnosu na ovako jake timove. Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali meč, bili smo konkurentni u najvećem delu igre. U finišu meča smo napravili neke dečije greške i na kraju je Tenerife zasluženo slavio. Siguran da će ovakve utakmice jako puno koristiti mojim igračima jer se tako stiče iskustvo – rekao je Milojević posle utakmice, a preneo je klupski sajt.

Povezana vest:  Bjelica i Bogdanović predvodili Sakramento do pobede

-Želeo bih da čestitam ekipi Tenerifa na sjajnoj sezoni koju trenutno imaju. Igraju odlično u ACB ligi i Ligi šampiona – dodao je on.

Košarkaši Mega Leksa poraženi su sinoć na gostovanju od Tenerifa sa 59:73 u sedmom kolu Lige šampiona.

-Imali smo previše izgubljenih lopti na ovom meču, ukupno 23, što je protiv tako ozbiljne ekipe kao što je Tenerife neprihvatljivo. Sa druge strane, imali smo dosta skokova u napadu koji su nas održavali u igri u toku meča pošto nismo bili šuterski raspoloženi, što i 50 procenata uspešnosti sa slobodnih bacanja i slab šut za tri poena govore o tome. Tenerife je igrao odličnu odbranu, ali mislim i da smo je igrali i mi i da je domaća ekipa morala da odigra najbolje što može da bi na kraju pobedila – kazao je trener Mege.

Plejmejker Mega Leksa Radovan Djoković ocenio je da je njegova ekipa imala priliku da trijumfuje.

Povezana vest:  Abdul-Džabar globalni kulturni ambasador SAD

-Čestitam ekipi Tenerifa na pobedi. Imali smo svoje šanse na ovom meču, ali smo promašili dosta slobodnih bacanja i otvorenih šuteva. Uz naše greške u odbrani, Tenerife je na kraju zasluženo stigao do pobede. Za vikend nas očekuje meč sa Cibonom za koji već moramo da se pripremamo – rekao je Djoković.

Povezana vest:  EVROLIGA, PARTIZAN PUTUJE U PARIZ NA FAJNAL FOR

Mega posle sedmog kola Lige šampiona zauzima šesto mesto u Grupi D sa dve pobede i pet poraza, dok je Tenerife lider grupe sa pet trijumfa i dva poraza.