milos_borisov_kk_hemofarmBorisov još dve godine u Vršcu

 

Miloš Borisov (25 god, 201 cm), dugogodišnji igrač Hemofarma STADA, koji je, takoreći, ponikao u vršačkoj školi košarke, danas je potpisao novi ugovor sa „farmaceutima“ i na obostrano zadovoljstvo produžio saradnju na još dve godine.

Borisov je igrač sa najdužim stažom u Hemofarmu, u kom je proveo devet godina. U klub ga je 2000. godine doveo tadašnji stručnjak za rad sa mlađim kategorijama Petar Rodić. Za prvi tim je registrovan sezone 2004/05, kada su „farmaceuti“ osvojili jedini trofej u svojoj istoriji – Jadransku ligu. Sledeće sezone je bio na pozajmici u OKK Beograd.

Povezana vest:  Krajnji rok za odluku o Evroligi i Evrokupu 24. maj

Direktor Marko Ivanović, imao je samo reči hvale za Borisova i kaže da je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo.

-Po završetku sezone, Borisovu je istekao ugovor, ali je on izrazio želju da ostane, što smo mi u dogovoru sa trenerom Lukajićem rado prihvatili. Nikada se nije postvljalo pitanje njegove lojalnosti prema klubu – istakao je Ivanović. – Naša košarka ima sve manje pravih šutera, a on ima zlatnu ruku. Osim toga, može da igra na poziciji krila i krilnog centra. Zato ima i mnogo ofanzivnih i defanzivnih skokova. Svestran je igrač, koji može mnogo da pomogne timu. Smatramo da je prethodne sezone dosta napredovao, pogotovo u drugom delu, kada je dobio veću minutažu. Razigrao se i pokazao da je kvalitetna igrač, ali i momak.

Povezana vest:  Minesota bez Pekovića sedam do 10 dana

Borisov se sada nalazi na Zlatiboru, na pripremama sa seniorskom reprezentacijom Crne Gore, koja će ovog leta igrati kvalifikacije za EP u Litvaniji 2011. godine. U nacionalnom timu ima zapaženu ulogu.

-Zadovoljan sam što sam nastavio saradnju sa Hemofarmom. U Vršcu sam proveo gotovo celu deceniju i imam samo pozitivna iskustva. To je dobro organizovan klub, uvek sa visokim ambicijama i nadam se da ćemo zajedno uspeti da prođemo kvalifikacije za Evroligu i tako napravimo još jedan istorijski korak za klub – kaže Borisov, koji će se timu priključiti po završetku kvalifikacija reprezentacije Crne Gore.

Povezana vest:  Dženkins: Sve mi se sviđa u Zvezdi